Cenné body a slibný debut


19.02.2024

Dnes nastupujeme ke třetímu utkání během sedmi dnů. Našim soupeřem je Sokol Plzeň V C a pikantní na tomto duelu je fakt, že v dresu domácích hrají dva naši bývalí hráči Olda Lohr a Honza Valdman. V naší sestavě se objevuje zdánlivě zcela nové jméno. Po dlouhé době nastupuje k ostrému startu Pavel Schwarz.

Úvodní čtveřice je čistě "Rokycanská", když proti naší dvojici Michal Pilař (486), Alena Nekulová (406) nastupují Olda Lohr a Honza Valdman. Michal nezačal příliš přesvědčivě, ale postupem času převážil misky vah na svoji stranu a získal tak pro nás první bod. Ála v duelu s Honzou Vadmanem příliš šancí neměla a tak po první třetině máme smírný stav, ale my manko 89 kuželek.

Na prostřední část jsme ve skládání sestavy kladli obrovský důraz a ve finále se nám to s obrovským kusem štěstí podařilo. Andrea Pytlíková (431) neměla se soupeřem příliš mnoho práce a jako bonus přidala poražené kuželky. To Petr Bohuslav (497) měl cestu k zisku bodu podstatně složitější a definitivu získal až posledním hodem. Před závěrem tak vedeme 3:1 s minimálním náskokem 11 kuželek.

Závěr přinesl jedno velké překvapení. Po dlouhých 13 letech se svého dalšího soutěžního startu dočkal Pavel Schwarz (463) a nevedl si vůbec špatně. Sice svůj duel nakonec prohrál, ale zisk jedné dráhy a minimální ztráta poražených kuželek stojí jistě za zmínku. Naše vítězství pečetil výkonem utkání Jirka Vavřička (542), čímž stanovil konečný rezultát na 6:2 (2822:2738) a tím i potvrzení 4. místa v tabulce.

 

tj_sokol_plzen_v_c-skk_rokycany_d_19.2.2024