Céčko skolilo lídra


16.03.2024

Po velmi cenné výhře v Plzni na škodovce je před námi další velká výzva. Na naše dráhy dorazil lídr soutěže Sokol Plzeň V A. Hosté ačkoliv zdaleka nepodávají přesvědčivé výkony vévodí tabulce s náskokem tří bodů (byť mají o zápas více). My jsme se etablovali do horní poloviny tabulky a rádi bychom na těchto postech setrvali, takže duel slibuje zajímavou podívanou.

V úvodní čtveřici nastupují Míra Novák (562) a Pavel Andrlík mladší (550) a byl to úvod z kategorie snů. Míra v souboji s bývalým našim hráčem Honzou Vadmanem sice prohrál úvodní dráhu, ale další dvě jednoznačně opanoval a přestože v závěru soupeř mocně stahoval bod zůstal doma. Pája měl skvělý vstup do souboje a o zisku bodu rozhodl prakticky v poločase. Po první třetině tak vedeme 2:0 s náskokem 30 kuželek.

Prostřední část skončila výsledkově obdobně jako ta úvodní, když Pavel Andrlík starší (560) i Dominik Černý (549) své duely se ztrátou jedné kytičky vyhráli, takže před závěrem vedeme 4:0 s převahou 61 kuželek.

V závěru se hosté pokusili o zisk alespoň jednoho bodu. Naše dvojice Marta Kořanová (509) a Láďa Moulis (515) jen s velkými obtížemi dokázali tomuto tlaku čelit. Přesto se podařilo alespoň částečně náskok udržet a nakonec zvítězit 6:2 (3245:3211). Skalp lídra soutěže nás oprávněně řadí do horní poloviny tabulky.

 

skk_rokycany_c-tj_sokol_plzen_v_16.3.2024