Céčko naposledy doma vítězí


21.03.2022

V posledním domácím utkání letošního ročníku Sdruženého Přeboru Plzeňska jsme hostili naši jmenovkyni ze Stříbra.

Na úvod jsme postavili Míru Nováka (492) a Davida Wohlmutha (538). Míra, přestože soupeře porazil na kuželky nakonec prohrál, neboť soupeř vyhrál tři dráhy. Naproti tomu David jasně opanoval první polovinu hry a už se zdálo, že bod bude doma. V druhé půlce se soupeř výrazně zlepšil a v nervy drásajícím závěru se nakonec soupeři rozešli smírně. Po první čtveřici tedy prohráváme 0,5:1,5, ale vedeme o 11 kuželek.

V prostřední části nastupují Honza Ungr (482) a Petr Bohuslav (494). Honza začal výborně a na první dráze soupeře přejel o 28 kuželek. Jenže pak se soupeř neuvěřitelně vzchopil a Honza nakonec zachraňoval bod téměř posledním hodem. Petr střídal světlé okamžiky s tmavými. Bohužel těch horších bylo nakonec víc a bod bere soupeř, což značí, že před závěrem prohráváme 1,5:2,5, ale stále vedeme o 2 kuželky.

Závěr obstarali Jirka Vavřička (533) a Lukáš Kiráľ (503). Na dramatické závěry máme v poslední době v Rokycanech štěstí. Oba naši dotahováci to neměli vůbec jednoduché o čemž svědčí vyrovnané skóre na dráhy. Naštěstí oba porazili o nějakou tu kuželku víc, což způsobilo, že vítězíme 5,5:2,5 (3042:2997). Vítězství je cenné, neb předvedená hra měla ke spokojenosti daleko a navíc soupeř příliš nedbal sportovní etiky. Tímto vítězstvím jsme si upevnili 4. místo v tabulce.

 

skk_rokycany_c-tj_banik_stribro_c_21.3.2022