Body s puncem zlata


03.02.2024

Jarní boje o udržení v Interlize zahajujeme u našich východních sousedů. Prvním soupeřem nám je ŠKK Trstená Starek, jenž sice na podzim na našich drahách jasně zvítězila, ale jinak je hodně dlužná svým předsezónním ambicím.

Vstup do utkání obstarala dvojice Milan Wagner (584) a Vojta Špelina (590) a byl to úvod vyrovnaný. Milan svůj vyrovnaný duel prohrál již na první dráze a závěrečný finiš již přišel pozdě. Vojta nedal svému soupeři vůbec žádnou šanci a postaral se o to, že po první třetině za stavu 1:1 máme 9 kuželek k dobru.

V prostřední části si svoji interligovou premiéru odbyl Láďa Moulis (559) a parťáka mu vytvořil Karel Koubek (612). Láďa při své premiéře nezklamal, ale na polského reprezentanta Konopku nestačil. O lepší výsledek jej připravilo velké množství chyb (9). Karel podal bezesporu svůj nejlepší interligový výkon a svému soupeři nedal ani čuchnout. Do závěru tak jdeme za smírného stavu 2:2 a minimální ztrátou 9 kuželek.

Drama se šťastným koncem, tak by se stručně dala charakterizovat poslední čtveřice. Michal Bučko (611) sice ztratil naději na zisk bodu již po třech drahách, ale na té poslední předvedl dokonalý koncert (176), což se nakonec ukázalo jako rozhodující, neboť Michal Jirouš (594) doslova vydřel náš třetí dílčí bod a tak rozhodovaly poražené kuželky. Těch jsme porazili o devět víc a proto po výsledku 5:3 (3550:3541) bereme veledůležité dva body. Po mnoha smolných koncovkách nám konečně paní štěstěna ukázala svojí přívětivou tvář.

 

zapas_skk_trstena_starek_-_skk_rokycany_interliga