Bodový import z Poděbrad


28.10.2023

V tomto kole vedla naše cesta do Poděbrad, kde svá utkání hraje náš soupeř Kuželky Tehovec. Domácí v posledním utkání přehráli po vynikajícím výkonu Červený Kostelec a tak nás zde nečeká žádná selanka.

Do úvodní čtveřice jsme nasadili zkušenost. Roman Pytlík (581) v souboji matadorů podlehl Jardovi Procházkovi, zatímco Pája Honsa (595) svému soupeři nedal šanci. Řečí čísel je stav 1:1 a my máme 11 kuželek k dobru.

Dramatická bitva pokračovala i v prostřední části. Martin Prokůpek (557) dobře začal, ale druhá a třetí dráha patřila soupeři. Ani nástup do té poslední se mu příliš nepovedl, ale mohutným závěrem (3 hodovky za sebou) téměř duel otočil (chybělo 6 kuželek). Petr Fara (596) se nenechal zastrašit vynikající první drahou soupeře. V dalším průběhu už měl mírně navrch a nakonec zaslouženě bere bod  před závěrem je smírný stav 2:2 a na našem kontě o 9 kuželek víc.

Závěr byl One Man Show Vojty Špeliny. To ostatní byl s prominutím kompars. Do toho zapadá i Tomáš Havel (530), jenž vyjma jedné dráhy na svého soupeře nestačil. Vítězství 5:3 (3536:3508) totiž pečetil famózním rekordem drah a svým osobním Vojta Špelina (677). Bodový import z Poděbrad se rozhodně nečekal, ale o to víc zase zviditelnil kuželky v Rokycanech.

 

kuzelky_tehovec_-skk_rokycany_b_28.10.2023