Bodový import z Brna


04.11.2023

Posíleni letošní vítěznou premiérou nad Rakovicemi vyrážíme do moravské metropole. Náš dnešní soupeř Sokol Husovice byl před sezonou pasován do role největšího aspiranta na sestup z interligy. V aktuální národní tabulce mu patří 5. místo s náskokem pouhého bodu před námi, takže v případě vítězství bychom si tyto příčky prohodili.

V úvodní čtveřici nastupují Roman Pytlík (594) a Michal Bučko (643). Roman opět prokázat, že do áčka zkrátka patří, když o svém vítězství rozhodl již po třech drahách. Michal začal se zataženou ruční brzdou, ale po odbrzdění rozpoutal doslova uragán, kterému soupeř při vší úctě nedokázal čelit. Po první třetině tak vedeme 2:0 s komfortním náskokem 132 kuželek.

Do prostřední části nastupují Radek Hejhal (572) a Karel Koubek (581) s cílem minimálně udržet průběžný stav. Radek skvěle začal, ale na druhé dráze jej zastavilo zranění. Přes veškeré úsilí i notnou dávku sebezapření bojoval ze všech sil, aby jej o zisk bodu připravil poslední hod. Karel předvedl skvělé plné, ale v dorážce střídal světlé okamžiky s těmi slabšími. Nakonec se na něho usmálo štěstí, čímž před závěrem vedeme 3:1 s náskokem 136 kuželek a to by se už pustit nemělo.

O tom, že budeme slavit druhé vítězství v řadě rozhodl Michal Jirouš (574), když o svém dílčím bodu rozhodl již po třech drahách. Nic na tom už nemohla změnit ani prohra Milana Wagnera (567) s nejlepším domácím hráčem Tomášem Žižlavským. Vítězíme po velmi dobrém kolektivním výkonu a skvěle postavené sestavě 6:2 (3531:3403) a poslední příčku v národní tabulce přenecháváme našemu soupeři.

 

utkani_tj_sokol_husovice_-_skk_rokycany_interliga