Bod, který spadl z nebe


20.01.2024

V úvodním kole jarní části hostíme lídra soutěže hračky SK Žižkov Praha. Naše soupeřky v dosavadním průběhu soutěže neztratily dosud ani bod a dalo se očekávat, že si k nám přijely pro dva body.

V úvodní čtveřici nastoupily Lenka Findejsová (541) a Alice Tauerová (529). Soupeřka Lenky famózní první polovinou defakto rozhodla o osudu duelu. Naproti tomu Alička měla s náhradnicí soupeře nečekaně více práce než se čekalo. Po první třetině tak máme smírný stav a my manko 19 kuželek.

Také prostřední část skončila smírně, když náš prapor držela Lucie Vrbatová (543), zatímco Lada Hessová (521) marně hledá podzimní formu. Před závěrem máme stav 2:2, ale naše manko vzrostlo na 37 kuželek.

Závěr probíhal zpočátku podle zaběhnutého scénáře z předchozích třetin. Zlom nastal na třetí dráze, kterou Daniela Pochylová (553) vyhrála a najednou jsme začali živit naději na bodový zisk. Rozhodnutí přinesla poslední dorážka, kde Daniela třemi hodovkami v řadě definitivně zlomila odpor soupeřky. A když Monika Kalousová (551) udržela svůj náskok z první poloviny, zrodila se remíza, která nám doslova spadla z nebe. Po remíze 4:4 (3238:3262) jsme první družstvo, které sebralo suverénnímu Žižkovu byť jen bod.

 

skk_rokycany-sk_zizkov_praha_20.1.2024