Béčko loupilo na Vysočině


04.11.2023

K dalšímu druholigovému utkání zajíždíme do Kamenice nad Lipou posíleni o nečekaný bodový import z Poděbrad. 

Úvod utkání byl nesmírně vyrovnaný, když náš první dílčí bod získal Pája Honsa (567), naproti tomu Tomáš Havel (556) soupeři statečně vzdoroval, leč bez bodového efektu. Po úvodní čtveřici máme smírný stav a domácí pouhých 5 kuželek k dobru.

Dramatická bitva se šťastnějším koncem pro nás pokračovala i v prostřední části. Roman Pytlík (595) si dal mezipřistání na cestě z Brna a byl z toho další dílčí bod pro nás. Petr Fara (582) si vzpomněl na svůj skvělý výkon v letním turnaji a přestože si na třetí dráze vybral oddechový čas, získal i on bod. Před závěrečnou čtveřicí svítí na ukazateli nadějné skóre 3:1 a plus 24 kuželek pro nás.

O tom, že z Vysočiny neodjedeme s prázdnou rozhodl Martin Prokůpek (556), jenž získal náš čtvrtý dílčí bod již po třech drahách. O ten druhý jsme svedli strhující bitvu na poslední dráze, neboť v této fázi jsme ztráceli pouhých pět kuželek. A právě nyní se připomněl hrdina minulého týdne Vojta Špelina (574), kterému se do této chvíle vůbec nedařilo. Parádní poslední dráhou (161) a s přispěním chyb soupeře jsme výsledek otočili. Vítězíme nečekaně 6:2 (3431:3425) a po Poděbradech jsme vyloupili i Kamenici.

 

tj_slovan_kamenice_nad_lipou-skk_rokycany_b_4.11.2023