Áčko vítězí v Husovicích


18.01.2020

12. kolo ligových soutěží 

V úvodním kole odvetné části ligových soutěží zajížděla všechna naše družstva na dráhy soupeřů.

Do Podbořan, kde hraje svá domácí utkání Elektrárny Kadaň zamířilo béčko ve snaze navázat na své poslední výsledky. Dlužno dodat, že se mu to příliš nepovedlo. Z šedi průměru vynikl pouze Pája Honsa (575), který jako první hvězda utkání získal pro nás výrazný náskok. Bohužel to bylo z naší strany všechno. Utkání skončilo trochu kuriozně, protože na kuželky to bylo smírně, ale protože z naší strany už nikdo bod nezískal prohráváme 2:6 (3143:3143).

Do Náchoda zamíříly ženy a na půdě týmu z popředí tabulky podaly velmi dobrý výkon. Domácí o svém vítězství rozhodly až v samém závěru. Porážka 2:6 (3365:3397) je pro nás až příliš krutá.

Na horkou půdu do Brna - Husovic cestovalo áčko. Průběh utkání byl jak na houpačce. V úvodní čtveřici do které jsme nasadili Honzu Endršta a Míru Šnejdara to bylo od počátku vyrovnané. Honza už už sahal po vítězství, ale jeho soupeř Zdeněk Vymazal měl neskutečný závěr, čímž se vidina bodu rozplynula, naproti tomu Míra od začátku na svého soupeře nestačil, aby ve druhé polovině svůj duel úplně otočil a stanovil tak dílčí stav na 1:1 při manku 16 kuželek.

Ani prostřední část, kde za nás nastoupili Michal Jirouš a Láďa Urban o výsledku nerozhodla. Michal opět ukázal svoji třídu a nejlepším výkonem utkání (624) nám připsal bod. Láďa v duelu s nejlepším hráčem domácích dobře začal, ale postupně získával soupeř převahu a tak před závěrem je stav 2:2 a ztrácíme 35 kuželek.

Závěr patří dvojici Roman Pytlík a Dan Neumann. Roman rozhodl o svém vítězství již po dvou drahách, kdy si vybudoval náskok 32 kuželek, který si už zkušeně pohlídal. Dan po slabší první dráze spustil na dalších doslova uragán, čímž zpečetil naše konečné vítězství 6:2 (3573:3555).