Áčko trápilo Podbrezovou


19.10.2019

6.kolo ligových soutěží 

V tomto kole zajížděla všechna naše družstva na dráhy svých soupeřů a tak jakýkoli bodový import by byl úspěchem. Bohužel se tak nestalo a tudiž musíme mít ke spokojenosti daleko. Jedinou útěchou nám může být skvělý výkon áčka v Podbrezové.

Prvním našim zástupcem v akci bylo béčko, jenž zůstalo věrno své tradici a nenavázalo na první letošní výhru a i přes slibný úvod prohrává v Podbořanech 2:6 (3110:3147), když nejlepším našim hráčem byl dorostenec Dominik Černý (545).

Vrcholem tohoto víkendu byl bezesporu interligový duel našeho áčka na půdě severéna soutěže ŠK Železiarně Podbrezová. Naši hráči podali znamenitý výkon a velkého favorita velice potrápili. V úvodní šestici jsme nasadili Honzu Endršta, Michala Jirouše a Láďu Urbana. Honza našel ztracenou formu a po výkonu 641 poražených kuželek získal pro nás první bod. Druhý přidal v nejlepším našem výkonu (645) Láďa Urban a protože Michal za svým soupeřem příliš nezaostal vedeme v poločase 2:1 s náskokem 23 kuželek. Do druhé šestky nastoupili Dan Neumann, Roman Pytlík (kterého od 83 hodu vystřídal Vojta Špelina) a Míra Šnejdar. Dan dokázal ještě vybojovat třetí bod, ale převaha domácích hráčů byla nakonec vyčíslena 37 kuželkami. Prohráváme 3:5 (3678:3715), ale rozhodně se nemáme za co stydět. Takovým miniaturním rozdílem v historii interligy ještě nikdo v Podbrezové neprohrál.

Ženy zajížděly do Zábřehu, kde v loňské sezóně jen těsně prohrály. Utkání bylo pro nás dlouho vyrovnané, když jak první i druhá čtveřice skončila smírně s mírným náskokem v počtu poražených kuželek na naši straně. Záver jsme stejně jak před týdnem doma se Zlínem hrubě nezvládly, když jsme na soupeře ztratily propastných 138 kuželek. Porážka 2:6 (3136:3264) je sice možná až příliš krutá, ale zasloužená.