Áčko těsně prohrává s mistrem ČR


02.02.2019

Dalším kolem pokračovaly mistrovské soutěže družstev

Los 14. kola ligových soutěží zavál naše družstva na dráhy svých soupeřů. Nejtěžší los mělo áčko, které čekal úřadující mistr ČR Sokol Luhačovice. Nači hráči favorita dost potrápili, ale nakonec po velkém boji utkání ztratili. Rozdílovým hráčem se stal domácí Rostislav Gorecký, jenž výkonem 682 poražených kuželek byl první hvězdou utkání.

Úvod patřil domácím, když Michal Jirouš i Pavel Honsa na své soupeře nestačili. Stav 2:0 a ztráta 60 kuželek vypadala hrozivě. V prostřední části se karta obrátila zásluhou Romana Pytlíka a především nejlepšího našeho hráče Míry Šnejdara. Výsledkem byl nejen vyrovnaný stav 2:2, ale nadějný náskok 48 kuželek pro nás. Závěr patřil již zmíněnému Rosťovi Goreckému, jenž nahrál na Vojtu Špelinu 72 kuželek a protože Dan Neumann vyhrál "jen" o 19 z těsného vítězství se radují domácí. Prohráváme 3:5 (3616:3621), ale rozhodně se nemáme zač stydět.

Ženy zajížděly na půdu nováčka do Zábřehu a ani zde nepřekročily svůj stín. Ve vyrovnaném utkání byly nakonec šťastnější domácí hráčky, které zvítězily 5:3 (3158:3124), čímž se nám přiblížily na rozdíl jediného bodu. Naše děvčata jsou v tabulce stále na 6. příčce, ale spodní část se k nám nebezpečně přibližuje.

Do třetice stejný výsledek uhrálo i béčko, jenž zajíždělo do Ústí nad Labem. Po vyrovnaném úvodu (1:1 a + 10 kuželek pro nás) rozhodli domácí v prostřední části, kde získali náskok 73 kuželek. V závěru jsme mocně stahovali, ale výsledek se již otočit nepodařilo. I přes porážku 3:5 (3221:3258) zůstáváme na 2. místě v tabulce se ztrátou 6 bodů za vedoucí Aší. První hvězdou utkání se stal Honza Holšan (583).