Áčko postupuje do čtvrtfinále poháru ČKA


23.04.2023

Osmifinálový los nám přiřkl účastníka 2. kuželkářské ligy Slovan Kamenice nad Lipou. Úvodní duel na drahách soupeře se nám vcelku vydařil (5:1 a 10:6 na dráhy) a v této velice výhodné pozici vstupujeme do odvety.

O našem postupu rozhodla již úvodní čtveřice, když Honza Endršt (613) od úvodních hodů kontrolovaně šel za bodovým ziskem, naproti tomu Michal Bučko (601) po úvodní vyhrané dráze si na dalších dvou dopřál nedělní siestu, aby vše dohnal na té poslední. Výsledkem je tak průběžný stav 2:0 a 5:3 na dráhy.

Do druhé poloviny nastoupili mírně zdravotně indisponovaný Radek Hejhal (600) a ve velké formě hrající Míra Šnejdar (662). Radek začal zvolna. Postupem času se dostával do provozní teploty, ale na rozjetého soupeře už bylo pozdě. Míra v úvodu čerpal ze svého představení na mistrovství Plzeňského kraje. Po třetí dráze si zřejmě řekl, že už toho bylo pro dnešek dost a poslední dráhu atletickou terminologii doslova doklusal. Přesto byl jeho výkon ozdobou utkání, které jsme vyhráli 5:1 (2476:2355 a 10:6 na dráhy), čímž jsme si zajistili postup do čtvrtfinále soutěže kde nás už očekává Slavoj Praha.

 

roky_a_-_kamenice