Áčko padlo ve Vrútkach


26.02.2022

Těžké utkání nás čekalo ve Vrútkach, kde domácí podávají výborné výkony a body se odtud vozí dost obtížně. V naší situaci se na toto však nemůžeme ohlížet a pokusíme se bodovat.

Na úvod jsme postavili Dana Neumanna (613) a Míru Šnejdara (615). Míra nezačal vůbec dobře, ale po slabší první dráze se rozehrál a nakonec svého soupeře deklasoval o 68 kuželek, naproti tomu Dan srdnatě vzdoroval domácí opoře Petru Marčekovi, který o zisku bodu rozhodl až na poslední dráze, čímž stanovil průběžný stav na 1:1 a máme k dobru 36 kuželek.

Prostřední část defakto rozhodla o osudu utkání. Honza Endršt poněkud lacino odevzdal bod soupeři, zatímco na vedlejších drahách zuřil boj o každou kuželku. Michal Jirouš (654) už už sahal po bodu, když jeho soupeř Milan Tomka mu jej uzmul díky fantastické poslední dorážce (90). Leckomu by se zdálo, že průběžný stav před závěrem 3:1 a mínus 8 kuželek je nadějný, ale znalci místních poměrů věděli, že je hotovo. O tom nás přesvědčil domácí Marián Ruttkay, jenž zdolal Vojtu Špelinu téměř o 100 kuželek. Prohráváme 6:2 (3729:3638) a naše vyhlídky na medailové pozice pomalu berou za své.

 

zapas_tj_lokomotiva_vrutky_-_skk_rokycany_interliga