2. liga neregistrovaných - finálový turnaj jednotlivců


02.12.2022

Dnešním dnem se definitivně uzavřel letošní ročník 2. ligy neregistrovaných finálovým turnajem jednotlivců. Dvacítka nejlepších hráčů soutěže si vyzkoušela namísto obligátních 60 hodů sdružených disciplínu 120 hodů sdružených. Pro všechny finalisty to byla zcela výjimečná zkušenost.

V úvodní čtveřici na sebe výrazně upozornila Marie Honsová (Zelený Žraloci), která pro zbytek startovního pole nasadila laťku na hodnotě 475 poražených kuželek.

Ve druhé rundě se přes tuto metu dostali hned tři hráči. Ivana Tesařová (Tesaříci) dosáhla výkonu 481 poražených kuželek a stala se nejlepší ženou v tomto finálovém klání. Jiří Škop (A.D.S. atelier) dokonce útočil na magickou hranici 500 poražených kuželek, ale nakonec skončil 7 kuželek pod ní a v konečném účtování i těsně pod stupni vítězů. Jiří Hereit mladší (Kovo Hery) rovněž atakoval magickou hranici, aby nakonec skončil o pouhou kuželku pod ní, čímž se na dlouhou dobu usadil v čele průběžného pořadí. Za zmínku u tohoto hráče stojí jeho fantastická dorážka (193).

I přes veškerou snahu dalších hráčů zůstávalo pořadí na stupních vítězů dlouho neměnné. Změna nastala až v závěrečné čtveřici, kdy jsme se konečně dočkali výkonu přes 500 poražených kuželek. Nejprve Tomáš Krosnař (Bohemia sekt) tuto hranici překročil o 10 kuželek, ale to ještě dnes nebylo všechno. O nádherný závěr se postaral Aleš Krejčí (H - sport), který za obrovských ovací zaplněného hlediště porazil úžasných 557 kuželek a udělal definitivní tečku za letošním ročníkem 2. ligy neregistrovaných.

 

finale_jednotlivcu_2_ln_2022