2. liga neregistrovaných - Finále jednotlivců


13.12.2023

Dnešním dnem se definitivně uzavře 38. ročník ligy neregistrovaných finálovým turnajem jednotlivců 2. ligy. Dvacítka nejlepších hráčů a hráček podle průměru z dlouhodobé části si to rozdá o poslední palmu vítězství tohoto ročníku.

V úvodní čtveřici nasadil všem laťku Josef Brynda (479) z týmu Relax Hrádek, jenž nakonec obsadil 9. místo.

Druhá čtveřice byla ve znamení dramatického souboje klubových kolegů z Kovo Hery Jiřího Hereita mladšího (495) a Jana Vilda (494), kteří na chvíli opanovali čelo startovního pole.

O to je však v následující rundě připravil Libor Neužil (500) z družstva Tesaříků a vydržel na piedestale i přes nápor nejlepší ženy Aleny Jedličkové (499) z týmu Klokanů do poslední čtveřice.

Rozuzlení přinesla závěrečná runda, kde se očekával duel o vítězství mezi nejlepšími hráči dlouhodobé části Lukášem Radou (478) z týmu JIS TGM a Klokanem Jiřím Hájkem (502). Lukáš svou roli ovšem vůbec nezvládl a nakonec uzavíral elitní desítku. Jirka skončil těsně pod vrcholem na 2. místě, když nečekaným vítězem byl ten třetí vzadu Martin Havránek (509) z družstva STOR.

Celé finále bylo velice vyrovnané o čemž svědčí, že elitní desítka se vešla do 30 kuželek. Hrálo se v překrásné atmosféře, kterou vytvořilo zcela zaplněné hlediště. Všem hráčům se sluší poděkovat za jejich výkony, kterými udělali definitivní tečku za 38. ročníkem ligy neregistrovaných.

 

finale_jednotlivcu_2_ln_2023