2. liga neregistrovaných - 9. kolo


10.05.2023

V programu dnešního hracího dne mělo být kompletní 9. kolo 2. ligy, ale vzhledem k nemocnosti hráčů Bohemia sekt bylo jejich utkání s A.D.S. atelier odloženo. Na dnešek si naplánoval dohrávku 8. kola elitní společnosti úřadující šampion Totalgym, který hostí tým Kovostavu, jenž v posledních utkáních nabírá velmi slušnou formu. Pro domácí to naopak bude poslední prověrka před kvalifikaci na MČR družstev neregistrovaných, jenž se uskuteční v sobotu 13. května na našich drahách.

A pro Totalgym tato prověrka dopadla na výbornou. Od počátku udávali tempo hry a hostující Kovostav přes veškerou snahu neměl šanci. Hráči Totalgymu dosáhli skvělého součtu družstva 1116 poražených kuželek a hostům navíc uštědřili kanára.

Úvodní utkání 9. kola 2. ligy svedlo dohromady Relax Hrádek a Tesaříky. Domácí okupují špičku tabulky, naproti tomu hosté jsou rozhodně kvalitnější tým, než jaké dosud ukazují výsledky. Úvodní čtveřice skončila sice smírně, ale domácí měli 41 kuželek k dobru. Druhá polovina byla zcela v režii Relaxu Hrádek, který se tak bodové dotáhl na vedoucí Zelené Žraloky.

A právě ty přivítal v dalším utkání  tým STOR. Domácí nastoupili prakticky v nejsilnějším složení. Hosté v minulém kole poprvé zaváhali a rozhodně nechtěli, aby se podobný scénář opakoval. V utkání výborné úrovně o kterou se postarali oba soupeři tahali od počátku za delší konec favorizovaní hosté, kteří opanovali první půlku 2:0 s rozdílem 21 kuželek. Druhá čtveřice už byla vyrovnaná, ale větší počet poražených kuželek zůstal na straně Žraloků, kteří se tak osamostatnili na čele tabulky, zatímco domácí stále čekají na jakýkoliv bodový zisk.

V závěrečném utkání hostil tým Kovo Hery JIS TGM. Domácí od počátku v utkání dominovali o čemž svědčí průběžný stav v poločase 2:0 s převahou 135 kuželek. Ani za tohoto prakticky rozhodnutého stavu domácí ve svém úsilí nepolevovali a odměnou jim bylo kromě dvoubodovém zisku nejlepší výkon družstva v probíhajícím ročníku 2. ligy.

 

1._a_2.kln_09a