2. liga neregistrovaných - 4. kolo


06.03.2024

Zbývajícími třemi zápasy bude dnes dohráno 4. kolo 2. ligy a v samém závěru dnešního programu je připravena atraktivní dohrávka stejné fáze elitní společnosti.

Úvodní duel svedl dohromady družstva STOR a A.D.S. atelier. Hosté v letošní sezóně ještě neprohráli, ale již mnohokrát jsme se přesvědčili, že papírové předpoklady úplně neplatí. První čtveřice však papírové předpoklady potvrdila a favorizovaní hosté si k vedení 2:0 hýčkali i luxusní náskok 100 kuželek. Druhá polovina sice patřila domácím, ale smazat ztrátu 100 kuželek byl nadlidský výkon. Hostující A.D.S. atelier tak stále neokusil hořkost porážky.

Ve druhém utkání přivítal nováček soutěže Bohemia sekt Zelené Žraloky. Úvodní čtveřice patřila hostujícím Žralokům, kteří při vedení 2:0 měli náskok 55 kuželek. Druhá část byla obdobou té úvodní a tak Žraloci nadělili domácím potupného kanára.

Šlágrem tohoto kola byl bezesporu duel vedoucího týmu tabulky Kovo Hery s Relaxem Hrádek. Hráči Relaxu Hrádek se v letošní sezóně zatím hledají a nejinak tomu bylo i dnes, byť v poločase dokázali uhrát smírný stav při manku 49 kuželek. A právě tento faktor nakonec rozhodl o výsledku. Druhá část sice skončila rovněž smírně, ale oslabené domácí družstvo náskok neudrželo. O vítězství Relaxu Hrádek rozhodlo 8 kuželek.

Perličkou na závěr dnešního programu byla dohrávka stejné fáze elitní společnosti mezi družstvy HBH a Bedřich. V úvodní čtveřici se představili dvě největší váhy obou týmů Martin Fürst starší a Michal Šilhavý. Bohužel o jejich vzájemný souboj jsme byli ochuzeni, ale na dálku byl úspěšnější Michal. I jeho zásluhou vedli Bedřiši v poločase při smírném skóre o 20 kuželek. Drama gradovalo ve druhé části. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Jednu chvíli to vypadalo na remízu, chvíli dokonce na vítězství HBH. Posledních pět hodů však všechno otočilo. Z vítězství se nakonec radují Bedřiši, ale o skvělou podívanou se zasloužila obě družstva (na snímku).

 

1._a_2.kln_04b