2. liga neregistrovaných - 4. kolo


01.03.2023

I když toto kolo má ve svém názvu, že se jedná o 2. ligu, program dnešního hracího dne je velice bohatý (čítá pět utkání) a jeho šlágrem bude již ten úvodní duel, když v předehrávce stejné fáze elitní společnosti proti sobě nastoupí dosud neporažení Bedřiši a obhájce titulu Totalgym.

Úvod tohoto bezesporu prestižního a dramatického utkání přinesl smírné skóre a minimální náskok šesti kuželek pro Bedřichy. Ve druhé polovině dlouho udávali tón hosté, ale nakonec rozhodla poslední dorážka, kterou hráči Totalgymu vůbec nezvládli. Bedřich si tak nadále drží čistý štít.

Po této dramatické předehře se rozehrálo 4. kolo 2. ligy duelem Relaxu Hrádek s A.D.S. atelier. Domácím se v letošním ročníku příliš nedaří, zatímco hosté toho letos moc neodehráli. V první polovině domácí jakoby chtěli tu deku ze sebe shodit, když se ujali vedení 2:0 s převahou 23 kuželek. Druhá polovina ztratila svůj smysl již na počátku, když hosté nastoupili pouze se třemi hráči, čímž usnadnili Relaxu Hrádek cestu k vítězství.

V dalším utkání se střetla družstva, jenž v této sezoně ještě neokusila pocit vítězství Kovo Hery a STOR. První půli zvládli lépe domácí, jenž při smírném skóre měli 12 kuželek k dobru. Druhá čtveřice skončila rovněž smírně a tak o vítězství Kovo Hery rozhodl větší počet poražených kuželek i zásluhou nejlepšího hráče utkání Jana Vilda (258). Za zmínku jistě stojí překonání hranice 200 poražených kuželek šéfredaktora Rokycanského deníku Václava Havránka (202).

Další duel svedl dohromady týmy Tesaříci a JIS TGM. Utkání bez vyloženého favorita začali lépe domácí, kteří ovládli první čtveřici a to bylo pro ně štěstí, neboť do utkání nastoupili pouze ve třech hráčích. Hostům tak spadl do klína bod za remízu. V utkání zaznamenal skvělý individuální výkon hostující Lukáš Rada (272).

Závěrečné utkání dnešního dne byl prvoligový duel mezi týmy Tři plus dva a Inpeel. Domácí v dosavadním průběhu soutěže ještě neokusili pocit vítězství a průběh úvodní čtveřice naznačil, že se na této skutečnosti nebude nic měnit. Hosté totiž vedli 2:0 s převahou 34 kuželek. Ve druhé části si hosté už vítězství pohlídali, takže jedinou zajímavostí byla remíza v jedné dvojice, což značí půlení bodu.

 

1._a_2.kln_04a