2. liga neregistrovaných - 17. kolo


22.11.2023

Dnešní předposlední kolo 2. ligy může dát definitivní odpověď na otázku: kdo postoupí do elitní společnosti, neboť oba aspirující týmy Bohemia sekt a Zelený Žraloci se utkají ve vzájemném duelu.

Předehrou tohoto šlágru bylo utkání, které mohlo napovědět kdo v konečném účtování obsadí 3. místo. O tento post usiluje Kovo Hery a hájit jej budou Klokani. Klokani postavili na úvod svoji dámskou jízdu a ta předvedla neskutečnou demolici soupeře o čemž svědčí poločasové skóre 2:0 a plus 54 kuželek pro Klokany. Druhá čtveřice už byla vyrovnaná, ale Klokani uhájili náskok z úvodu a navíc poprvé v letošní sezóně pokořilo družstvo ve 2. lize hranici 1000 poražených kuželek (1012).

Druhé utkání dnešního programu byl dlouho očekávaný duel vedoucích družstev tabulky Bohemia sekt a Zelených Žraloků a hned na úvod si neodpustím poznámku, že svojí kvalitou daleko zaostal za předchozím zápasem. Ale šlo o hodně a vítěz by se výrazně přiblížil celkovému triumfu. Žraloci vstupovali do utkání citelně oslabeni o svého nejlepšího hráče Ondřeje Dienstbiera, ale s tímto handicapem se prali statečně. Přesto v poločase vedla domácí Bohemia sekt 2:0 rozdílem 14 kuželek. Druhá čtveřice sice skončila smírně, ale na vítězství hráčů Bohemie to již nemělo vliv. Bohemia sekt tak udělala rázný krok k celkovému vítězství a tím i právo postoupit do 1. ligy.

V dalším utkání hostil tým A.D.S. atelier Tesaříky. Oslabení hosté v první polovině nekladli příliš velký odpor o čemž svědčí průběžné skóre 2:0 a plus 91 kuželek pro domácí A.D.S.. Druhá část patřila hostujícím Tesaříkům, ale ztráta v poražených kuželkách byla již nedostižná.

Závěrečné utkání bylo duelem týmů z konce tabulky STOR a JIS TGM. Úvod utkání patřil domácím, kteří do poloviny úvodní čtveřice diktovali tempo hry. Vynikající druhá dráha hostujícího Lukáše Rady (163) znamenala nejen vyrovnané skóre, ale o 37 poražených kuželek víc na straně JIS TGM. Druhá čtveřice byla plně v režii domácích a protože se jim podařilo překlopit na svoji stranu i poražené kuželky slaví druhé vítězství v soutěži.

 

1._a_2.kln_17a