2. liga neregistrovaných - 15. kolo


19.10.2022

Druhá liga pomalu spěje do finiše a dnešní kolo už mohlo výrazně napovědět, který tým zvítězí a získá tak právo postupu do elitní společnosti.

Šlágrem dnešního programu bylo hned to úvodní utkání mezi druhým a prvním, aneb Kovo Hery přivítal H-sport. Vyrovnaný úvod byl spíš úspěchem hostí, jenž při ztrátě 18 kuželek mohli reálně pomýšlet na vítězství. Druhá čtveřice přinesla nádherný, strhující souboj z něhož nakonec vyšel vítězně hostující H-sport a přiblížil se tak postupu do 1. ligy.

Druhé utkání svedlo dohromady týmy Relax Hrádek a Bohemia sekt. Domácí byli v duelu vysokými favority, ale hosté neprodali svoji kůži lacino. Nakonec rozhodl o výhře favorita větší počet poražených kuželek.

Dalším utkáním byla při nemoci Tesaříků dohrávka 14. kola mezi Bohemii sekt a A.D.S. atelier. Hosté od počátku plnili roli vysokého favorita a o svém vítězství rozhodli prakticky už v první čtveřici. Druhá totiž patřila překvapivě domácím, ale na zvrat už bylo pozdě. Bohemia sekt i podruhé prohrává na menší počet poražených kuželek.

V závěrečném utkání se střetla družstva z chvostu tabulky JIS TGM a STOR. Dnešní den bude význačný pro tým STOR, když po svém nejlepším týmovém výkonu zvítězil a konečně smazal nulu v kolonce bodů.

Bohužel ani po téměř roce se většina hráčů neumí na kuželně chovat. Kuželky, stejně jako další odvětví lidské činnosti, se řídí pravidly a to, že v průběhu hry neustále opouštíte dráhy, tyto pravidla porušujete. Jak už jsem minule psal, tak je to i určitá forma neúcty k soupeři. Zkuste si tato slova vzít k srdci a dokažte, že jste vyspělí lidé.

 

2_ln_15