2. liga neregistrovaných - 10. kolo


24.05.2023

Další hrací den má ve svém scénáři tři zápasy 10. kola 2. ligy, které doplní úvodní duel stejné fáze elitní společnosti.

Úvodní utkání dnešního dne svedlo dohromady týmy z konce tabulky STOR a A.D.S. atelier. Duel, který přesně demonstroval postavení obou týmů v tabulce, začali lépe hosté, jenž při smírném skóre měli 40 kuželek k dobru. Druhá čtveřice skončila rovněž smírně, ale více poražených kuželek bylo na straně A.D.S. atelier, který tak zapisuje důležité body na cestu vzhůru tabulkou.

Ve druhém utkání hostili Tesaříci tým Bohemia sekt. Papírové předpoklady favorizovaly hosty, ale ústřední postavou utkání byla Ivana Tesařová (274). Především její zásluhou si domácí vypracovali výrazný náskok, který se jim  přes veškeré úsilí udržet nepodařilo a Bohemia sekt tak nadále drží kontakt s čelem tabulky.

Šlágrem tohoto kola byl bezesporu duel týmů Kovo Hery a Zelených Žraloků. Domácí v minulém kole vytvořili nejlepší týmový součet 2. ligy a dnes se chtěli vytáhnout na lídra soutěže. Kovo Hery pokračovalo v nastoleném trendu z minulého kola a tomuto náporu nedokázali Žraloci přes veškeré úsilí čelit. Výsledkem bylo nejenom skóre 2:0, ale i impozantní náskok 80 kuželek. Ve druhé polovině už nešlo až tak o výsledek, ale o překonání stávajícího rekordu. To se nakonec nepodařilo, ale skalp lídra soutěže ano.

Závěrečným utkání otevřela stejnou fázi elitní společnost, když tým Tři plus dva hostil úřadujícího šampiona Totalgym. Pro hosty to byl zároveň test formy před finále MČR družstev neregistrovaných. Naděje domácích žila první polovinu, ve které zkusili hosté nasadit zraněním indisponovaného Josefa Paucha mladšího a ukázalo se, že tato varianta pro finále padá. V poločase tak vedl outsider při smírném skóre o 12 kuželek. Druhá polovina už byla jednoznačnou záležitostí Totalgymu, jemuž k vítězství stačil výkon stěží na půl plynu. V sobotu v Šumperku to věřme bude o něčem jiném.

 

1._a_2.kln_10a