2. liga neregistrovaných - 1. kolo


18.01.2023

Úvodními třemi zápasy 2. ligy byl zahájen nový ročník ligy neregistrovaných. Pro úplnost byl dnešní program obohacen i o dvě utkání elitní společnosti.

Než bylo zahájeno úvodní kolo 2. ligy nastoupili k předehrávce elitní společnosti týmy Inpeel a Bedřich a od úvodních hodů jsme byli svědky velmi kvalitních výkonů. V dobré formě je na úvod sezony Roman Veselý (291), jenž atakoval magickou třístovku. O nic méně si s ním nezadal domácí Michael Skočil (284). V poločase při smírném skóre však mají hostující Bedřiši 55 kuželek k dobru. Při kvalitě obou týmů by bylo utkání rozhodnuté, ale vzhledem k novému soutěžnímu řádu by domácí mohli ještě pomýšlet na remízu. Tyto myšlenky však rázně zapudil Michal Šilhavý a hosté hned na úvod překonali hranici 1100 poražených kuželek.

I druhé utkání dne byl duel 1. ligy mezi Hrádkem a týmem Tři plus dva. Domácí vstupovali do utkání v pozici mírného favorita o čemž přesvědčili již v první čtveřici, kde při stavu 2:0 měli k dobru 78 kuželek, čímž utkání prakticky rozhodli. Pěkným výkonem se blýskl Josef Brožík (283).

Po těchto předehrávkách začala naplno nová sezóna 2. ligy duelem Bohemia sekt - Tesaříci. Domácím vyšel úvod utkání, když v poločase vedli 2:0 s převahou 28 kuželek. Hosté se ve druhé čtveřici pokusili o zvrat, ale domácí se štěstím výhru uhájili.

V dalším utkání hostil A.D.S. atelier tým STOR. Domácí aspirují na ty nejvyšší příčky, ale hosté se s rolí obětního beránka nehodlali smířit. Svědčí o tom velmi pěkný výkon Martina Havránka (263). Domácí nakonec roli favorita splnili, ale hosté se rozhodně nemají zač stydět.

V posledním střetnutí se utkali týmy Zelený Žraloci a Kovo Hery. Ani v tomto utkání neměl favorit zrovna na růžích ustláno. Zelený Žraloci tak dlouho kousali, až svoji kořist ulovili a postarali se tak o největší překvapení úvodního kola.

 

1._a_2.kln_01