2. hrací den


05.10.2023

Druhým hracím dnem pokračuje v srbském lázeňském městečku Apatin kvalifikace 34. Světového poháru. V poločase si hýčkáme nečekané 6. místo (v reálu 7.), ale odstup našich pronásledovatelů je minimální, takže boj o osm postupových míst do Ligy mistrů bude ještě hodně dramatický. Dnes se postupně představí Michal Bučko (od 14 hodin z dráhy č.5), Michal Jirouš (v 16:30 hodin z dráhy č.4) a Vojta Špelina (v 19 hodin z dráhy č.8).

Jedno staré české přísloví říká, že nejlepší obrana je útok a přesně s touto vizí nastoupil Michal Bučko (620). Michal podal skvělý výkon a jednoho z našich konkurentů v boji o Ligu mistrů Trstenou (Michal Szulc, kterého v poločase vystřídal Martin Starek) doslova deklasoval rozdílem 52 kuželek. Pro další naše hráče to je ten nejlepší impuls.

Předposledním našim hráčem je Michal Jirouš (580). Upřímně řečeno u Michala panovaly obavy, zda ten tlak zvládne. Sice se mu na skvělou první dráhu v dalším průběhu nepodařilo navázat, nicméně jeho výsledek nás stále drží ve hře. Na posledním postupovém místě však máme náskok pouhých 6 kuželek.

S nadějí bojovat o postup do Ligy mistrů nastoupil jako poslední Vojta Špelina. Naděje však trvala necelou první dráhu. Vojta si s dráhou vůbec nerozuměl a tak se své mezinárodní premiéry dočkal Karel Koubek. Karel bojoval, ale sen o postupu byl pryč. Nakonec končíme ve vyrovnané konkurenci až na 12. místě, což je po celkovém průběhu hořké zklamání.

 

men_qualification