1. liga neregistrovaných - 9. kolo


07.05.2024

Liga neregistrovaných pomalu uzavírá svojí první polovinu. Dnešní hrací den má kompletní obsazení a otevře již 9. kolo elitní společnosti a my budeme s napětím sledovat v jaké formě se nacházejí naši zástupci (Bedřich a Totalgym) před sobotní kvalifikací na MČR družstev, která se koná v Praze na Žižkově.

Samotný úvod obstarala předehrávka stejně fáze druhé ligy mezi družstvy JIS TGM a Klokany. Utkání týmů z opačných pólů tabulky přineslo v první části vyrovnaný stav, když akcie domácích držel především Lukáš Rada (269). Druhá polovina skončila rovněž smírně a tak o vítězi musely rozhodnout poražené kuželky. Těch bylo více na straně Klokanů, kteří tak drží krok s čelem tabulky.

Ve druhém utkání přivítal nováček elitní společnosti Bohemka obhájce titulu Bedřichy. Pro hosty to měl být ostrý test před sobotní kvalifikací a domácí Bohemka se všemožně snažila jim tento test co nejvíce znepříjemnit. V úvodní čtveřici se zaskvěl hostující Ladislav Benýr (na snímku), jenž po skvělém výkonu pokořil hranici 300 poražených kuželek (304). Hlavně jeho zásluhou měli Bedřiši při smírném stavu 48 kuželek náskok. Druhá část skončila překvapivě rovněž smírně, ale pro Bedřichy hovořil větší počet poražených kuželek.

Třetí dnešní duel svedl dohromady družstva H-sport a Kovostav. Domácí v minulém kole trápili tým HBH, když padli až v samém závěru. Hostující Kovostav měl velké problémy se skládáním sestavy a tak mírným favoritem byl H-sport. Úvodní čtveřice skončila nerozhodně, ale H-sport porazil o 11 kuželek více. Druhá polovina by se dala rozdělit na dvě části. Na první dráze dominovali hráči Kovostavu, kteří dokázali vymazat ztrátu poražených kuželek a navíc oba dráhu vyhráli. To však byl impuls pro domácí H-sport, jenž na druhé dráze výsledek otočili a připsali si cenné dva body.

V závěrečném souboji dnešního dne přivítal tým Tři plus dva lídra soutěže Totalgym. Hosté v dosavadním průběhu soutěže neztratil ani bod a ani dnes to neměli v plánu. A první čtveřice to plně potvrdila, když Totalgym měl při vedení 2:0 k dobru 61 kuželek. Druhá polovina byla obdobou té první a Totalgym se skvěle navnadil na sobotní kvalifikaci. Tým Tři plus dva si z tohoto souboje odnesl potupného kanára.

 

1._a_2.kln_09a