1. liga neregistrovaných - 8. kolo


03.05.2023

Dnešní hrací den má poněkud chudší program, neboť utkání Totalgym - Kovostav bylo odloženo na příští týden a tudíž v dnešním scénáři zbývají jen tři zápasy z nichž ten úvodní bude dohrávka 8. kola druhé ligy.

A tou dohrávkou je duel ambiciózních Klokanů s týmem z opačného pólu tabulky Kovo Hery. Klokani by se při zaváhání Zelených Žraloků v případě vítězství mohli vyhoupnout do čela tabulky. V utkání velmi dobré úrovně o kterou se postarali oba soupeři měli v poločase mírně navrch favorizovaní Klokani, kteří při smírném skóre měli 13 kuželek k dobru. Také druhá čtveřice skončila smírně, ale tentokrát se větší počet poražených kuželek přesunul na stranu hostí, kteří se tak postarali o překvapení kola.

V dalším utkání se střetly týmy Bedřich a Inpeel. Pro obě družstva je to poslední test formy před nadcházející kvalifikací na MČR družstev neregistrovaných, jenž se uskuteční v sobotu 13. května na našich drahách. Úvodní čtveřice přinesla kuželky té nejvyšší kvality, kterou dokládá dvojnásobné pokoření hranice 300 poražených kuželek (domácí Michal Šilhavý 309 a hostující Michael Skočil 305). Výsledkem byl vyrovnaný stav a 10 kuželek ve prospěch Bedřichů. Ve druhé čtveřici přidal Láďa Benýr (301) třetí třístovku v utkání a Bedřiši opět pokořili hranici 1100 poražených kuželek. Inpeel podal nejlepší výkon sezóny, což je před blížící se kvalifikací nadějné, ale na svého soupeře nestačil. Bedřiši jsou v letošní sezóně doslova dominantní a nezbývá si přát, aby jim tato forma vydržela.

V závěrečném utkání dne přivítal tým HBH nováčka soutěže H-sport. Domácí vstupovali do utkání v pozici vysokého favorita, ale hosté rozhodně nejsou tím vyjukaným nováčkem, který bude pro každého soupeře snadným soustem. V utkání nepříliš vysoké úrovně však v úvodu vládl favorit o čemž svědčí poločasové skóre 2:0 a plus 28 kuželek. Ani ve druhé části nemuseli domácí hráči podat nijak závratný výkon, aby svého neškodného soupeře porazili a hosté si za svůj výkon kanára zasloužili.

 

1._a_2.kln_08b