1. liga neregistrovaných - 8. kolo


27.04.2022

Dalším kompletním kolem pokračovala 1. liga neregistrovaných, ale na úvod se sluší zmínit, že v pondělí v dohrávce 6. kola hostil Kovostav Totalgym. Ve vyrovnaném utkání držel dlouho akcie Kovostavu Jakub Shorný (295), který atakoval hranici 300 poražených kuželek, aby nakonec přece jenom zvítězil favorizovaný Totalgym.

V dnešním úvodním utkání hostil Hrádek tým Tři plus dva a protože jsme v 8. kole, tak nám začíná odvetná část. Úvodní duel této dvojice ovládl Hrádek, čímž nastartoval svoji cestu vzhůru. Jenže nyní má za sebou sérii tří porážek a chce-li se udržet v horní polovině tabulky musí už konečně zabrat. Vstup do utkání však měli lepší hosté, když při vyrovnaném skóre porazili o 13 kuželek více. Druhá čtveřice byla rovněž vyrovnaná, ale poražené kuželky putovaly na stranu Hrádku, který tak přerušil sérii porážek.

V druhém utkání chtěl Kovostav demonstrovat zvýšenou formu. Do cesty se mu však postavili dosud neporažení Bedřiši a ti od úvodních hodů dávali jasně najevo, že žádné překvapení nedopustí. Úvodní čtveřici vévodil Michal Šilhavý (301), jenž pokořil metu 300 poražených kuželek. Druhá čtveřice se hrála už jen z povinnosti a Kovostav se štěstím odvrátil kanára.

Šlágrem tohoto kola byl duel Totalgymu s Rumpoldem. Rumpold vstoupil do utkání lépe, ale domácí se postupně zlepšovali, takže v poločase bylo skóre smírné, ale na kuželky vedl Rumpold. Druhá čtveřice byla rovněž vyrovnaná, takže o vítězství Rumpoldu rozhodl větší počet poražených kuželek.

V posledním utkání přivítal Inpeel Inzulu. Inpeel v minulém kole prohrál vyhraný souboj s Rumpoldem a pokud se chtěl udržet v elitní čtyřce musel dnes zvítězit, naproti tomu Inzula rovněž usiluje o první čtyřku a tak jsme měli o náboj postaráno. Utkání bylo od počátku vyrovnané a tak v poločase vedl Inpeel o pouhých 10 kuželek. Drama pokračovalo i v druhé čtveřici. V polovině vedl Inpeel už jen o 4 klacky. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou až v závěrečné doražce Inpeel odpor soupeře definitivně zlomil.

 

1_ln_08