1. liga neregistrovaných - 3. kolo nadstavby


29.11.2023

Dnes se definitivně uzavře letošní ročník 1. ligy neregistrovaných. Zbývá vyluštit poslední tajenku, kdo elitní společnost minimálně na rok opustí. Dnešní program ještě obohatí dohrávka 2. ligy.

A v ní přivítali Zelený Žraloci tým A.D.S. atelier. Žralokům se vůbec nepovedl vstup do zápasu, když v poločase prohrávali 0:2 s mankem 53 kuželek. Druhá čtveřice byla sice vyrovnaná, ale o vítězství A.D.S. atelier nebylo pochyb. Tímto výsledkem se vítězem 2. ligy stal tým Bohemia sekt.

Úvodní duel hlavního programu svedl dohromady družstva Inpeel a H-sport. Hosté hráli o všechno, neboť pouze vítězství jim zajistí prvoligovou příslušnost. Úvod utkání však byl plně v režii domácího Inpeelu o čemž svědčilo poločasové skóre 2:0 a plus 58 kuželek a v tuto chvíli byl osud H-sportu zpečetěn. Druhá čtveřice již o ničem nerozhodla. H-sport sice jednu dvojici vyhrál, ale to již byla labutí píseň. Přestože v průběhu sezóny podávali jeho hráči velice slušné výkony po roce elitní společnost opouští.

V dalším utkání se utkala družstva Kovostavu a Tři plus dva. Výsledek předchozího utkání jim dal prvoligovou jistotu a tak prakticky nebylo o co hrát. Úvodní čtveřice to plně prokázala, když při vyrovnaném stavu 1:1 měl Kovostav dvě kuželky k dobru. Druhá část skončila rovněž smírně, ale o vítězství Kovostavu rozhodl větší počet poražených kuželek.

V předposledním utkání letošního ročníku přivítal tým HBH Hrádek. Pro hosty byla již samotná účast ve finálové skupině obrovským úspěchem, ale i dnes v první části favorita trápili, když při smírném stavu ztráceli pouhých 11 kuželek. Druhá čtveřice byla již v režii hráčů HBH, kteří se tak vyhoupli na 2. místo, ale to ještě pro dnešek nebylo všechno.

Poslední utkání by si zasloužilo přívlastek "král je mrtev, ať žije král". Utkali se totiž letošní vítěz Bedřich s loňským šampionem Totalgymem. Úvodní čtveřice sice nepřinesla excelentní výkony, ale svoji dramatičností rozhodně nezklamala. Poločasové skóre 1:1 a plus 5 kuželek pro Bedřichy je dosti vypovídající. Drama pokračovalo i ve druhé čtveřici. Totalgym vycítil šanci, že Bedřiši nejsou úplně koncentrovaní na zápas a doslova v hodině dvanácté překlopil poražené kuželky na svou stranu. Bedřiši tak v posledním utkání sezony pocítili hořkost porážky, ale na jejím celkovém triumfu už to nemělo vliv. Totalgym tímto vítězstvím však vyrval jisté 2. místo hráčům HBH, jenž se musí spokojit s bronzem.

Klání v elitní společnosti je pro letošní ročník u konce. Dvacet nejlepších jednotlivců se v sobotu 2. 12. od 14 hodin sejde při závěrečném turnaji a tím bude letošní ročník 1. ligy zakončen.

 

1._a_2.kln_17b

2._a_2.kln_17b