1. liga neregistrovaných - 3. kolo nadstavby


07.12.2022

Dnes se definitivně uzavře zápolení v 1. lize neregistrovaných. V přímých soubojích se rozhodne o konečném vítězi a také kdo tuto společnost minimálně na rok opustí.

Úvodní utkání dnešního programu rozhodlo kdo si odnese onoho pomyslného černého Petra, neboť se v něm utkala družstva Inzuly a Tři plus dva. První čtveřice patřila nečekaně hostům, když při vedení 4:0 měli 34 kuželek k dobru. Tento vývoj rozhodl o osudu utkání, když navíc domácí nastoupili pouze se třemi hráči. Hosté po velmi dobrém výkonu uhájili prvoligovou příslušnost, zatímco Inzula minimálně na rok sestupuje do 2. ligy.

Druhé utkání bylo přímým duelem o 5. místo, když Hrádek hostil Kovostav. V dramatickém a vyrovnaném utkání rozhodlo o vítězství Hrádku 10 kuželek.

Napětí se stupňuje. Ve třetím utkání hostil Inpeel družstvo Rumpoldu a obecně se jednalo o duel o 3. místo. Inpeel však v případě vítězství mohl pomýšlet i na druhou příčku. V první čtveřici se k tomuto cíli mírně přiblížil, když při smírném stavu měl k dobru zanedbatelných 8 kuželek. Druhá polovina však patřila jednoznačně hráčům Rumpoldu, kteří tak v konečném účtování obsadili 3. místo. Razítko na tento výsledek dal Martin Furst starší vynikajícím výkonem 312 poražených kuželek.

Tím se stalo, že závěrečné utkání je skutečným finále ve kterém favorizované Bedřichy vyzval Totalgym. Úvod utkání patřil překvapivě hostům, když v poločase při smírném skóre měli 60 kuželek k dobru. Ani za tohoto stavu nebylo o osudu utkání rozhodnuto. Domácím totiž k celkovému triumfu stačila remíza, což obnášelo že oba jejich hráči musí své duely vyhrát. Proti této variantě se postavil Zdeněk Enžl, který vyhrál první dráhu o 19 kuželek a výrazně přiblížil Totalgym k nečekanému triumfu. Jeho soupeř Ladislav Šilhavý se však nevzdal a v plných na druhé dráze stáhl 16 kuželek. Drama vyrcholilo v dorážce, kde byl nakonec šťastnější Zdeněk, čímž stvrdil nečekané vítězství Totalgymu.

 

1.ln_03n