1. liga neregistrovaných - 2. kolo nadstavby


15.11.2023

Předposlední kolo letošní 1. ligy může vyluštit tajenky na obou pólech tabulky. 

Úvodní utkání dnešního programu by se dalo nazvat jako zápas poslední šance. Proti sobě nastoupila družstva H-sport a Tři plus dva. Pro hosty už není jiné cesty než vítězství, jinak elitní společnost minimálně na rok opustí, ale ani domácí nemají body na rozdávání. V první čtveřici se výrazně prosadil hostující Michal Číha (287) a hlavně jeho zásluhou bylo skóre vyrovnané a hosté navíc 15 kuželek k dobru. Ve druhé půli to bylo drama až do posledního hodu. Domácí H-sport stahoval neúprosně náskok hostí a před poslední dorážkou to bylo už jen o tři kuželky. Domácí hráči však nezvládli poslední hody a prohráli miniaturním rozdílem dvou kuželek, které vykřesaly jiskřičku naděje pro hostující tým Tři plus dva.

Druhé utkání mezi Inpeelem a Kovostavem se od počátku vyvíjelo jednoznačně pro domácí Inpeel, který v poločase při vedení 2:0 měl impozantní náskok 105 kuželek. Druhá čtveřice byla opakem té první, když v ní dominovali hráči Kovostavu, kteří stáhli neuvěřitelných 90 kuželek. Těch zbylých 15 rozhodlo o vítězství Inpeelu.

Šlágrem dnešního programu byl bezesporu duel Bedřichů s týmem HBH. První polovina potvrdila letošní dominanci Bedřichů, když při vedení 2:0 si hýčkaly luxusní náskok 81 kuželek. Výraznou měrou se o to přičinil Michal Šilhavý (308), když pokořil magickou hranici 300 poražených kuželek. A to ještě nebylo všechno. Ve druhé čtveřici se k němu ještě přidal jeho klubový kolega Láďa Benýr (302) a hostující Martin Fürst starší (304). Překrásné utkání ve vynikající atmosféře skončilo vítězstvím Bedřichů, čímž je titul v těch správných rukou.

V posledním utkání dne přivítal loňský šampion Totalgym Hrádek. Hrádek v minulém kole trápil suverénní Bedřichy, ale dnes jeho hráči neměli svůj den. Už v poločase prohrávali 0:2 s rozdílem 72 kuželek a do konce utkání tahali za kratší konec provazu, aby si nakonec odnesli potupného kanára.

 

1._a_2.kln_16b