1. liga neregistrovaných - 2. kolo


08.02.2023

Zbylými třemi zápasy 2. kola pokračovala 1. liga neregistrovaných. Jak už je v letošním ročníku tradicí úvodní utkání dnešního programu bude dohrávka stejné fáze 2. ligy.

A v ní přivítali Tesaříci ambiciózního nováčka soutěže Klokany. Tesaříci v úvodním kole podlehli po boji týmu Bohemia sekt, naproti tomu Klokani statečně vzdorovali Relaxu Hrádek. Takže souboj o zisk letošních prvních bodů byl otevřený, což potvrdila i první čtveřice, která skončila smírně, ale Klokani měli v kapse o 22 kuželek víc. Ve druhé polovině si Klokani vítězství zkušeně pohlídali a opět potvrdili, že budou patřit ke štice soutěže.

Po této kvalitní předehře rozpoutal prvoligový boj obhájce titulu Totalgym s Hrádkem. Totalgym zahájil jak se na obhájce titulu sluší a patří a v poločase vedl 2:0 s rozdílem 42 kuželek. Ve druhé polovině pokračoval Totalgym v demolici svého soupeře, kterému nakonec nadělil kanára. Nejlepším hráčem utkání byla Veronika Moučková (280).

V dalším utkání hostil HBH Inpeel. Domácí v sestavě se svým nejlepším hráčem Martinem Fürstem starším (výkon kola 297) měli od počátku navrh. První čtveřice sice skončila smírně, ale převahu domácích demonstroval rozdíl 54 kuželek. Tento fakt výrazně ovlivnil další průběh utkání. Hosté neměli prostředky na zvrat a tak domácí dokráčeli k pohodovému vítězství.

V posledním utkání dne hostili Bedřiši tým Kovostavu. Domácí vstupovali do utkání v pozici vysokého favorita a tuto roli naplnili již v úvodní čtveřici, kterou vyhráli 2:0 s převahou 64 kuželek, čímž zápas defakto rozhodli. Druhá čtveřice se hrála prakticky z povinnosti. Bedřiši potupili svého soupeře tím, že mu uštědřili kanára a zároveň potvrdili svoji výbornou formu, neboť i ve svém druhém startu překonali hranici 1100 poražených kuželek.

Toto kolo přineslo celou řadu velmi dobrých výkonů. Co mu však chybělo byla dramatičnost, protože všechna utkání měla jednoznačný průběh.

 

1._a_2.kln_02b