1. liga neregistrovaných - 15. kolo


23. 10. 2024

Dnes mělo být na pořadu kompletní 15. kolo elitní společnosti. Bohužel klíčový duel o sestup mezi Bohemkou a týmem Tři plus dva byl odložen, ale i tak nás čekají zajímavé zápasy a jeden opravdový šlágr.

V úvodním utkání se utkaly týmy H-sport a Hrádek. Domácí stále balancují nad propastí, zatímco hostující Hrádek i přes nevydařenou pondělní dohrávku s Bedřichy se pohybuje v klidném středu tabulky. A to se ukázalo jako rozhodující v úvodní čtveřici, která patřila jednoznačně Hrádku, jenž vedl 2:0 s náskokem 44 kuželek. Druhá část sice skončila smírně, ale Hrádek si vítězství pohlídal. Pro H-sport bude hodně důležité následující utkání.

Tou byla dohrávka 4. kola s Bohemkou, jenž má na kontě stejně bodů. Rozehranost hráčů H-sportu byla zřejmě příčinou výsledku úvodní čtveřice, kterou jasně opanovali a do druhé poloviny si přinesli náskok 2:0 s převahou 57 kuželek. S tímto stavem se rozhodně nehodlali smířit hráči Bohemky a ve druhé části rozpoutali na drahách hotové peklo, kterému domácí H-sport stěží odolával. Nakonec rozhodly o vítězství H-sportu pouhé tři kuželky.

Šlágrem tohoto kola a potažmo celé sezóny byl duel loňských šampionů Bedřichů s letošním neporaženým lídrem Totalgymem. Utkání nabídlo prakticky všechno: náboj, atmosféru i nadprůměrné výkony a neposlední řadě drama. Bedřiši do utkání doslova vlétli a tomuto tlaku v první čtveřici nedokázal Totalgym vzdorovat. V poločase bylo skóre doslova propastné 2:0 a plus 65 kuželek. Druhá část byla pro Bedřichy hororová. Zdravotně indisponovaný Ladislav Šilhavý nedokázal držet krok a Totalgym vycítil šanci. Náskok Bedřichů se rozplynul jako pára nad hrncem a zdálo se, že si Totalgym připíše další vítězství. Jenže Honzovi Sutrovi se druhá polovina nevydařila a skvělý závěr Romana Veselého malém zapříčinil, že by i přes ty problémy mohli brát dva body Bedřiši. Nakonec pouhé čtyři kuželky rozhodly o remíze, která však v dané situaci vyhovuje Totalgymu.

V závěrečném utkání hostil Inpeel družstvo Kovostavu a očekávalo se jeho jasné vítězství. První část však skončila nečekaně smírně a převahu Inpeelu demonstroval pouze náskok 37 kuželek. Ve druhé části se děly neuvěřitelné věci. Hráči Kovostavu se vypjali ke skvělým výkonům a zároveň využili slabší chvíle hráčů Inpeelu. Podtrženo, sečteno překvapení bylo na světě. Kovostav získává zasloužené dva body a Inpeel bude muset ještě zabrat, aby udržel třetí místo.

 

1._a_2.kln_15b