1. liga neregistrovaných - 14 . kolo


9. 10. 2024

Dnes se čtyřmi zápasy dohraje 14. kolo obou lig. Ve skutečnosti však duel Bedřich - Kovostav nahradí dohrávka 12. kola: Tři plus dva - Bedřich. 

Úvod obstarali hráči 2. ligy Klokani a Relax Hrádek. Domácí potřebovali nutně vyhrát, aby se udrželi v kontaktu s čelem tabulky. Do úvodní čtveřice nasadili dva své nejlepší hráče a na výsledku se to projevilo. Ač se hosté snažili seč mohli vedení 2:0 s rozdílem 66 kuželek nezabránili. Druhá část sice přinesla vyrovnaný stav, ale náskok v počtu poražených kuželek zůstal prakticky netknutý, což vedlo k jasnému vítězství Klokanů.

Od druhého utkání už patřily dráhy elitní společnosti. Na úvod se představila družstva Hrádku a Bohemky. Hosté už potrápili nejednoho soupeře, ale dnes se jim vstup do utkání vůbec nepovedl o čemž svědčí poločasové skóre 0:2 a manko 51 kuželek. Druhá polovina sice patřila jednoznačně hostům, kteří však jen kosmeticky upravili konečný stav. Hrádek si připisuje cenné dva body.

V předposledním dnešním utkání přivítal tým Tři plus dva Bedřichy. Domácí potřebují každý bod a nemůžou se při tom ohlížet na soupeře. Jenže dnes proti nim stojí protivník, který ještě zdaleka nevzdal myšlenky na obhajobu titulu a navíc po dlouhé době nastupuje v kompletním složení. První čtveřice přinesla vyrovnané skóre, ale Bedřiši mají na svém kontě o 40 poražených kuželek více. Druhá čtveřice patřila jednoznačně favorizovaným Bedřichům, kteří tak dál mohou snít sen o obhajobě titulu.

Tento sen má i momentální lídr soutěže Totalgym (na snímku), jenž hostil tým H-sport. Domácí v dosavadním průběhu soutěže neztratili ještě ani bod, ale dnes se na vítězství docela nadřeli. Hostující H-sport totiž až do poslední dráhy s nimi držel krok. V poločase vedli hosté při smírném stavu o 9 kuželek a tento počet akorát v obráceném gardu svítil na ukazateli před poslední dráhou. Závěr už patřil jasně hráčům Totalgymu jejichž vítězství pečetil nejlepším výkonem dne Jan Sutr (289). Totalgymu tak nadále prochází soutěži bez ztráty jediného bodu.

 

1._a_2.kln_14b