1. liga neregistrovaných - 13. kolo


25. 9. 2024

Třemi zápasy dnes bude dohráno 13. kolo 1. ligy ve kterém týmy ze spodní části tabulky budou usilovat o nějaký bodový zisk, který by vylepšil jejich pozici. 

Úvod dnešního programu obstarala dohrávka stejné fáze 2. ligy ve které Tesaříci přivítali Klokany a byl to souboj jako na houpačce. Úvodní čtveřice patřila jednoznačně domácím Tesaříkům, kteří si v poločase hýčkali náskok 2:0 s rozdílem 38 kuželek. Nástup do druhé části měli lepší Klokani a v polovině se náskok Tesaříků rozplynul. Naštěstí se domácím podařilo jednu dvojici vyhrát a tím docílit cenné remízy. Klokany podržel vynikající výkon Jiřího Hájka (286), který měl prvoligové parametry.

V dalším utkání jsme přepnuli na prvoligový mód. Utkali se nováček soutěže Bohemka a H-sport. Oba týmy potřebují body jako sůl, aby se dokázaly odpoutat z pásma sestupu. Domácí Bohemka již není za otloukánka a po zisku svých prvních bodů se víc a víc osměluje. I dnes v poločase při smírném stavu měla 9 kuželek k dobru. Druhá čtveřice se stala jasnou kořistí domácích a tím si Bohemka připisuje druhé vítězství a na pouhé tři kuželky se přiblížila k bájné hranici 1000 poražených kuželek. Zároveň přeskočila v tabulce svého dnešního soupeře.

V dalším utkání přivítal Kovostav vedoucí tým tabulky Totalgym. Hosté v dosavadním průběhu soutěže neztratili ještě ani bod a na této skutečnosti nechtěli dnes nic měnit o čemž přesvědčili v první části, kterou opanovali 2:0 s převahou 74 kuželek. Druhá polovina už sice byla vyrovnaná, ale na dalším vítězství Totalgymu to nemělo žádný vliv.

V posledním dnešním utkání přivítal Inpeel poslední tým tabulky Tři plus dva. Domácí hráči mají po prázdninách výtečnou formu, neboť všechny své souboje vyhráli a etablovali se tak na pódiová místa. V první části však tento rozdíl příliš patrný nebyl, neboť duel byl vyrovnaný a domácí Inpeel měl nicotných 7 kuželek k dobru. Druhá polovina už měla jednoznačný průběh a Inpeel si tak udržuje po prázdninovou neporazitelnost.

 

1._a_2.kln_13b