1. liga neregistrovaných - 13. kolo


04.10.2023

Základní část elitní společnosti neúprosně spěje ke svému závěru a boj o elitní čtyřku je velice napínavý. Dnešní program může hodně napovědět. Na jeho konci budeme svědky dohrávky 2. ligy.

Úvodní dnešní duel může hodně napovědět, kdo doplní tři nejlepší týmy ve skupině o titul na kvartet. Domácí Hrádek hostí Inpeel a v případě vítězství by se tomuto velmi přiblížili. Úvodní čtveřice se hrála podle not domácího Hrádku, který měl při vedení 2:0 úctyhodný náskok 62 kuželek. Hosté se ve druhé půli pokusili o zvrat a málem se jim to zdařilo. O vítězství Hrádku rozhodlo 12 kuželek.

Ve druhém utkání přivítal obhájce titulu Totalgym nováčka H-sport. Hosté ještě reálně pomýšlejí na účast v elitní čtyřce, ale k tomu dnes potřebují zvítězit. Od úvodních hodů to byl boj o každou kuželku o čemž svědčí poločasové smírné skóre a plus 5 kuželek pro Totalgym. Druhá čtveřice již patřila favorizovanému Totalgymu, který tak sebral poslední naději H-sportu na elitní čtyřku.

V závěrečném utkání 13. kola 1. ligy přivítal vedoucí tým tabulky Bedřich třetí HBH. Obě družstva nastoupila v silně kombinovaných sestavách a úroveň utkání tomu odpovídala. Bedřich zvítězil v nejslabším sezónním výkonu a udržel svoji neporazitelnost.

Dohrávka stejné fáze 2. ligy mezi družstvy z popředí tabulky nepřinesla žádnou úchvatnou podívanou, ale drama to bylo do posledního hodu. Úvodní čtveřici ovládli hostující Klokani a navíc si hýčkali luxusní náskok 42 kuželek. Druhá polovina však patřila Zeleným Žralokům, kteří výsledek dokonale otočili. O zisku bodů pro Žraloky rozhodly tři kuželky.

 

1._a_2.kln_13b