1. liga neregistrovaných - 11. kolo


14.06.2023

Poslední hrací den před prázdninovou přestávkou má na programu zbylá tři utkání 11. kola elitní společnosti. Úvod však obstará dohrávka stejné fáze 2. ligy.

A v té dohrávce přivítali Klokani Tesaříky. Klokani představují velké oživení bojů ve 2. lize a v případě jasného vítězství by se mohli usadit na pomyslný trůn aktuální tabulky. Ve velice kvalitní úvodní čtveřici se soupeři rozešli smírně a ve prospěch Klokanů hovořilo 27 kuželek. Oč byla druhá polovina méně kvalitní o to víc byla vyrovnaná a dramatická. Tesaříci prokázali větší kvalitu především v dorážce a právě díky ní utkání otočili ve svůj prospěch.

Prvoligová klání dnes odstartoval Hrádek, jenž hostil tým HBH. Domácím i nadále chybí Václav Planeta, což má na jejích výsledky velký vliv. Hosté se v tomto utkání museli obejít bez svého nejlepšího hráče Martina Fursta staršího a to byla klíčová ztráta. Hrádek soupeře v úvodu zaskočil především skvělou hrou do plných a tento faktor nakonec rozhodl o tom, že v poločase vedli domácí 2:0 s rozdílem 18 kuželek. Hosté se ve druhé části snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale Hrádek už svoji šanci nepustil a připsal si důležité dva body v boji o elitní čtyřku. Skvělým výkonem se blýskl Jiří Blovský (295).

Dalším důležitým bojem o elitní čtyřku byl duel Kovostavu s týmem H-sport. Hosté, jako nováček soutěže, nejsou rozhodně vyjukaným zajícem, ale trpělivě sbírají bodík po bodíku a ani dnes nechtěli odejít s prázdnou. Úvod utkání ozdobil svým výkonem hostující Kryštof Krejčí (294), ale i přesto bylo skóre smírné. Pro hosty však hovořil impozantní náskok 72 kuželek. Drama gradovalo ve druhé čtveřici. Domácí se rvali alespoň o jeden bod, ale hosté nakonec s vypětím všech sil tomuto tlaku odolali a zásluhou svého nejlepšího součtu družstva (1064) si připisují cenné dva body.

Závěrečný souboj svedl dohromady úřadujícího šampiona Totalgym a letos suverénní Bedřichy a lepší tečku před prázdninami jsme si nemohli přát. Domácí nastoupili po delší době s Josefem Pauchem mladším, ale ani tento psychologický tah jim nebyl nic platný. Bedřiši v poločase vedli 2:0 o 25 kuželek a spěli ke svému dalšímu vítězství. Druhá čtveřice už jen potvrdila výsledek té první a opět jsme viděli ostřelování hranice 300 poražených kuželek. Bohužel ani Roman Veselý (299) tuto hranici nepokořil.

Je před námi prázdninová přestávka. Družstva se k dalším bojům sejdou 13. září.

 

1._a_2.kln_11b