1. liga neregistrovaných - 10. kolo


31.05.2023

Zbývajícími třemi zápasy se dnes dohrává 10. kolo elitní společnosti, ve kterém se představí i aktuálně bronzový tým z MČR družstev Bedřich. Jako předehra bude dohrávané utkání stejné fáze 2. ligy.

A tím je atraktivní souboj týmů z popředí tabulky Relaxu Hrádek a Klokanů. Domácí Hrádek by se v případě vítězství vyhoupl do čela tabulky, zatímco Klokani by se bodově dotáhli na svého dnešního soupeře. Úvodní čtveřice skončila smírně, což byl vzhledem k průběhu úspěch hostujících Klokanů, jenž ztráceli 31 kuželek. Druhá část skončila rovněž smírně, ale tentokrát se větší počet poražených kuželek přesunul na stranu Klokanů, kteří se tak bodově dotáhli na svého soupeře.

Boj o elitní čtyřku, tak by se dal nazvat duel H-sportu s Inpeelem. Úvod patřil překvapivě H-sportu, který v poločase vedl 2:0 s převahou 47 kuželek. Utkání gradovalo ve druhé polovině, kdy se hráči Inpeelu pokusili o zvrat a nakonec je od remizi dělilo 7 kuželek. Vítězstvím se H-sport posunul už na 4. místo v tabulce.

V dalším utkání hostil čerstvě bronzový tým z MČR Bedřich Hrádek. Domácí od úvodních hodů potvrzovali roli favorita, což potvrdilo poločasové skóre 2:0 a plus 54 kuželek. Druhá část přinesla jedno velké překvapení a to když nejlepší hráč víkendového MČR družstev Michal Šilhavý svůj duel prohrál. To však byla jediná ztráta suverénních Bedřichů.

V posledním utkání přivítal tým HBH Kovostav a od počátku plnil roli vysokého favorita a o svém vítězství rozhodl již v první čtveřici, když vedl 2:0 s převahou 70 kuželek. Ve druhé čtveřici na sebe výrazně upozornil hostující Jakub Shorný (290), jenž získal čestný dílčí bod Kovostavu. Víc už jim tým HBH nedovolil. 

Při pohledu na tabulku je na čele triumvirát Bedřich, Totalgym a HBH, ale boj o čtvrté místo bude ještě dramatický.

 

1._a_2.kln_10b