1. liga neregistrovaných - 1. kolo nadstavby


01.11.2023

Dnešním dnem začíná nadstavbová část elitní ligy a co se dosud událo jako by bylo zapomenuto. Družstva se rozdělila do skupiny o titul a o záchranu a na jejich bodovém účtu je od 3 do 0 bodů podle umístění s kterým do té či oné skupiny vstupovaly. Každý tým má před sebou poslední tři zápasy, které rozhodnou o konečném pořadí.

V úvodním utkání dnešního dne přivítal Inpeel tým Tři plus dva. Pro domácí je skupina o záchranu velkým zklamáním, ale to musí nyní hodit za hlavu. Pro hosty to je jedna ze tří možností jak si uchovat prvoligovou příslušnost. Od počátku se však hrálo podle not domácích. Hosté v první čtveřici nakonec se štěstím získali dílčí bod, ale při stavu 1:1 ztráceli propastných 67 kuželek. Druhá polovina už patřila plně domácím, kteří tak zajistili prvoligovou příslušnost i pro příští ročník.

Ve druhém utkání se utkala družstva H-sport a Kovostav. Domácí co by nováček do poslední chvíle usilovali o finálovou skupinu a tak se nabízela otázka, zda je tento boj až příliš nevyčerpal. Od úvodních hodů však dokazovali, že jsou v plné kondici. Hosté se však postupně osmělovali a tak v poločase bylo na ukazateli skóre 1:1 a domácí měli 24 kuželek k dobru. Druhá čtveřice však vyzněla jednoznačně pro hostující Kovostav, který se tak výrazně přiblížil záchraně.

Úvodní duel ve skupině o titul svedl dohromady obhájce titulu Totalgym a tým HBH. Od počátku jsme byli svědky vyrovnané bitvy, která vyústila v poločasové skóre 1:1 a plus 5 kuželek pro Totalgym. Nástup do druhé poloviny měl lepší Totalgym, když v jednu chvíli vedl rozdílem až 40 kuželek. Závěr však byl strhující. Oba hráči HBH fantastickým finišem své duely otočili a razítko na konečné vítězství dali jednou poraženou kuželkou navíc.

V závěrečném utkání dne hostili v základní části suverénní Bedřiši překvapivého účastníka finálové skupiny Hrádek. Hosté měli skvělý vstup do zápasu, když v poločase překvapivě vedli 2:0 s rozdílem 24 kuželek. Ani tento nepříznivý stav s psychikou Bedřichů nezacloumal. Druhou čtveřici jeho hráči jasně ovládli a k tomu přidali i více poražených kuželek. Hráči Hrádku však potvrdili, že si místo ve finálové skupině plně zasloužili.

 

1._a_2.kln_15b