1. liga neregistrovaných - 1. kolo


17.01.2024

A je to tady. Po krátké přestávce vyplněné finálovými turnaji jednotlivců, vánočními svátky a neposlední řadě účastí na memoriálu Vladislava Charouze, startuje 39. ročník ligy neregistrovaných. Do letošního ročníku se přihlásilo 18 družstev, což značí, že z elitní společnosti nikdo nesestoupil a navíc do ní přibyl vítěz 2. ligy tým Bohemia sekt (vystupující pod názvem Bohemka). Z tohoto důvodu se letos neuskuteční nadstavba, ale 18 kol systémem každý s každým dvakrát. Stejným způsobem se uskuteční i 2. liga, kde zůstal počet týmů stejný jako loni včetně názvů. Vzhledem k požadavkům jednotlivých družstev budou jednotlivá kola propojena, takže vždy v hrací den jedné ligy bude jedno utkání z té druhé.

V úvodním utkání letošního ročníku elitní společnosti nastupuje obhájce titulu Bedřich a soupeřem mu je loňský nováček H-sport. A favorit neměl zrovna na růžích ustláno, když v poločase při smírném stavu vedl pouze o 15 kuželek. Druhá čtveřice již patřila favorizovaným Bedřichům, které táhl za vítězství ve skvělé formě hrající Michal Šilhavý (308), jenž hned na úvod pokořil hranici 300 poražených kuželek. Hosté se však vůbec nemusí za svůj výkon stydět.

Ve druhém utkání hostil Inpeel nováčka Bohemku. Domácí měli v uplynulé sezoně problémy v duelech s papírově slabšími soupeři a to je nakonec stálo účast v elitní čtyřce. Dnes na úvod souboj s nováčkem rozehráli poměrně slušně, když v poločase vedli 2:0 s převahou 58 kuželek. I druhá polovina patřila domácím, kteří tak uštědřili nováčkovi na úvod potupného kanára. Hosté některými individuálními výkony naznačili, že se s nimi musí počítat.

Třetí dnešní zápas byl úvodním duelem 2. ligy. Utkali se v něm papírově největší favorité na čelní příčky Klokani a Kovo Hery. Od úvodních hodů to byla vyrovnaná bitva, kde se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. V poločase vedli Klokani o pouhých 7 kuželek. Druhá půle patřila jednoznačně hráčům Kovo Hery, kteří si tak na úvod připisují cenou výhru.

Závěrečné utkání dnešního prvního hracího dne svedl dohromady družstva Kovostavu a Hrádku. Hosté vstupovali do tohoto souboje v pozici mírného favorita. V jejich dresu se po dlouhém zranění objevil Václav Planeta a rázem výkon týmu výrazně vzrostl o čemž svědčilo poločasové skóre 2:0 a plus 29 kuželek ve prospěch Hrádku. Na začátku druhé poloviny přišlo vzepětí hráčů Kovostavu, ale Hrádek nakonec dokázal jednu dvojici vyhrát a tím pečetit svoje vítězství.

 

1._a_2.kln_01a