1. hrací den


04.10.2023

V srbském Apatinu se prvním hracím dnem rozpoutaly boje o 34. Světový pohár. Hned v první osmičce se představil první náš zástupce Milan Wagner (590). Milan střídal světlé okamžiky s těmi slabšími, mezi které lze zařadit přešlap ve třetím hodu (následně druhý v dorážce a na poslední dráze třetí do plných za 8 plus bosá za 5. Celkem se připravil o 14 kuželek) a k tomu slabší dorážka (35) na druhé dráze. Celkově ve své rundě dosáhl až sedmého výkonu a tak rozjezd se nám příliš nepovedl.

Druhým našim hráčem je Radek Hejhal (639). Radek se po prodělané nemoci pomalu dostává do herní pohody a dnešní výkon je toho důkazem. Tímto způsobem povýšil naše akcie na konečný úspěch. Bude však potřeba na jeho výkon navázat a pokud možno ještě přidat.

Na Radka se pokusil navázat Míra Šnejdar (592). Míra letos podává dosti nevyrovnané výkony a dnes to plně potvrdil. Po strašidelné první polovině (276) sice přišlo zlepšení, ale svůj stín nepřekročil.

Pro dnešek máme dohráno a v poločase držíme součtem 1821 poražených kuželek postupové 6. místo (prakticky 7., neboť Zerbst má pouze dva náhozy) s minimálním náskokem na další pronásledovatele, takže boj o postup do Ligy mistrů bude ještě hodně dramatický.