Znovu o ligové body


02.11.2019

7.kolo ligových soutěží 

Po sváteční přestávce pokračují ligové boje a všechna naše družstva měla výhodu domácího prostředí.

Sobotní program zahájily tradičně ženy, jenž hostily v součastné době vedoucí tým tabulky KK Slavia Praha. Hostující hráčky v sestavě s reprezentantkami z nedávného MS v Rokycanech Olgou Hejhalovou a Helenou Gruszkovou se představily ve výborném světle a přes veškerou snahu našich děvčat jsme na soupeřky neměly nárok. Naše děvčata podala solidní výkon, ale porážce 1:7 (3315:3492) zabránit nedokázala. Čestný bod získala Míša Provazníková, ale naši nejlepší hráčkou byla Denisa Pytlíková výborným výkonem 595 poražených kuželek, ale ani za takový výsledek body nebrala. Za zmínku jistě stojí vynikající výkon Olgy Hejhalové (637). V tabulce to znamená pád do spodních pater, což momentálně představuje 7.místo.

Stejně jako ženy, tak i naše áčko hostilo soupeře z Hlavního města a sice staronového účastníka interligy KK Slavoj Praha. V úvodní čtveřici do které jsme nasadili Honzu Endršta a Míru Šnejdara se nám příliš nedařilo, takže nakonec stav 1:1 jsme museli brát všemi deseti i když ztrácíme na soupeře 18 kuželek. Prostřední část do které jsme nasadili Romana Pytlíka a Michala Jirouše nás přiblížila k vítězství, když oba naši hráči své duely vyhráli a získali nadějný náskok 53 kuželek. Závěrečné dějství, které jsme obsadili Vojtou Špelinou a Danem Neumannem přineslo napínavou podívanou o což se postarali všichni aktéři. Vítězíme 6:2 (3614:3571), ale výsledek uplně nevypovídá o dramatičnosti utkání. První hvězdou utkání byl Michal Jirouš (633).

Duelem o poslední místo, tak by se dal charakterizovat souboj béčka se Slavojem Plzeň. Naší rezervě se povedl vstup do utkání a v tomto duchu jsme pokračovali k pohodovému vítězství. Po velmi dobrém výkonu vítězíme 6:2 (3368:3223) a přenecháváme poslední příčku našemu soupeři. První hvězdou utkání byl Pavel Honsa (580).

Úspěšný víkend potvrdili naši dorostenci, jenž v souboji z čela tabulky zdolali vedoucí družstvo soutěže Kuželky Jiskra Hazlov 1595:1540. První hvězdou utkání byl Dominik Černý (570).