Ženy vezou ze Slavie bod


09.04.2022

K poslednímu utkání letošního ročníku 1. ligy zajížděly ženy do Prahy, aby se utkaly v přímém duelu o medaili se Slavii Praha. Na skvěle připravené kuželně se odehrával lítý a kvalitní souboj.

Už úvodní čtveřice do které jsme nasadili Lindu Lidman (587) a Terku Krákorovou (576) dokumentovala o co v utkání jde a na našich hračkách bylo vidět, že s podobnými zápasy nemají zkušenosti. Linda hrála vyrovnanou partii, ale výpadek na třetí dráze se ukázal jako klíčový pro výsledek souboje. Terka bojovala, ale proti výtečně hrající reprezentantce Vlastě Kohoutové (619) neměla příliš šancí. Po úvodní čtveřici prohráváme 0:2 s mankem 48 kuželek.

V prostřední části nastupují Míša Provazníková (543) a Bára Janyšková (557). Trápení Míši trvalo 60 hodů než ji vystřídala Veronika Horková. Verče se podařilo duel na kuželky otočit, ale těsně prohraná poslední dráha rozhodla o bodu pro soupeřku. Bára po slabé první dráze si zřejmě vzpomněla, že na této kuželně občas trénuje a nakonec souboj dovedla k těsnému vítězství, ale na zvrat už je zřejmě pozdě. Před závěrem prohráváme 1:3 o 30 kuželek. O zázrak se pokusí Simča Koutníková a Daniela Pochylová.

Pro Simču (587) je Žižkov něco jako domovská kuželna a své soupeřce nedala vůbec žádnou šanci. Daniela (569) držela s další reprezentantkou v domácím dresu Helenou Gruszkovou krok po celou hru a nakonec se soupeřkou prohrála tím nejtěsnějším rozdílem, což pro domácí značí zisk důležitého bodu, neboť mají ještě k dobru utkání v Blansku. My si po remíze 4:4 (3416:3406) na konečný ortel musíme počkat.

 

kk_slavia_praha-skk_rokycany_9.4.2022