Ženy slaví první výhru


11.03.2023

Utkání poslední naděje. Tak by se dal nazvat náš dnešní duel se Zlínem. Situace v tabulce je pro nás kritická a jen dnešní vítězství nás udrží nad vodou.

Úvodní čtveřice skončila smírně, když o náš bod se postarala i přes doslova tragickou poslední dráhu Lenka Findejsová (541), zatímco Marta Kořanová (536) na skvěle hrající soupeřku stačila právě až na té poslední dráze. Přes smírný stav však máme 40 kuželek manko.

Prostřední část patřila našim děvčatům. To že poslední dráha není pro Moniku Kalousovou (539) zrovna výkladní skříní už víme, ale dnes ji tato pasáž přinesla bod. Do jaké míry to byla zásluha Monči či její soupeřky ponechám bez komentáře. Jako noc a den jsou výkony Karoline Utíkalové (571). Dnes však vyšlo sluníčko, byť ten bod zachraňovala až v posledních hodech. Podstatnou informací je pro nás dosud nepoznaná skutečnost, že před závěrem vedeme 3:1, ale stále s mankem 25 kuželek.

Od vedení 3:1 ke konečnému vítězství je však ještě dlouhá a trnitá cesta. Že z utkání neodejdeme s prázdnou rozhodla Terka Krákorová (585) již po třech drahách. My však nechceme jen bod, ale oba. O to se na poslední dráze postarala Daniela Pochylová (561), jenž svůj vyrovnaný souboj na kuželky otočila. Vítězíme 7:1 (3333:3314), ale to je jen první krůček k toužebné záchraně.

 

skk_rokycany-kc_zlin_11.3.2023