Ženy remizují, áčko vítězí


05.03.2022

První chod dnešního menu na našich drahách obstaraly ženy, jenž přivítaly hračky Spartaku Přerov. Na podzim jsme na drahách soupeře zvítězili a o to samé jsme se chtěli pokusit i dnes.

Osvědčená úvodní dvojice Veronika Horková (551) a  Linda Lidman (615) stanovily vyrovnaný stav po úvodní čtveřici, ale zásluhou vynikajícího výkonu Lindy máme k dobru 65 kuželek.

Do prostřední části jsme nasadili Karoline Utíkalovou (560) a Danielu Pochylovou (535), kterou od 61. hodu vystřídala Bára Janyšková. Hostující hráčky v této fázi výsledek zcela otočily, takže před závěrem prohráváme 1:3, ale stále máme k dobru 25 kuželek.

Závěr mají na svědomí Míša Provazníková (539), kterou od 88. hodu vystřídala Terka Krákorová a Simča Koutníková (646). Míše se hra příliš nedařila a tak nám nakonec cenný bod vybojovala Simča, která zaostala pouhé 4 kuželky za rekordem drah. Po remíze 4:4 (3446:3377) až závěrečné zúčtování ukáže, zda to byl zisk či ztráta.

 

skk_rokycany-tj_spartak_prerov_5.3.2022

 

Zlatým hřebem byl bezesporu interligový souboj áčka s Valašským Meziříčí. Naši hráči si přivezli cennou výhru z Rakovic, kterou dosáhli po nejlepším výkonu sezóny. A na toto chtěli dnes navázat. Hosté v minulém kole zdolali doma po velkém boji Jihlavu a tím zvýšili svoje akcie na jednu z medailí. O totéž usilujeme i my a tak máme o náboj postaráno.

Honza Endršt (643) a Míra Šnejdar (650) je naše stabilní otvírací dvojice. A byl to doslova snový začátek. Honza hned na první dráze ukázal soupeři, že dnes tady bod nezíská, aby jej sám získal již po třech drahách. Mírovi soupeř první dráhu doslova daroval a ten mu na druhé nadělil 50 kuželek. Podtrženo sečteno po první třetině vedeme 2:0 s náskokem 147 kuželek.

V prostřední části máme již také osvědčenou dvojici Dan Neumann (574) a Michal Jirouš (612). Dan nenavázal na svůj výkon z Rakovic a když k tomu propočtem, že proti němu stál nejlepší hráč utkání Rosťa Gorecký (677) bylo jasné, že si o bodu může nechat zdát. Naproti tomu soupeř Michala si myslel, že je na charitativním večírku a zřejmě proto první dvě dráhy Michalovi daroval. Pak si Michal  řekl, že by taky jednu mohl vyhrát sám a tím bylo o výsledku rozhodnuto. Před závěrem vedeme 3:1 s převahou 49 kuželek, což dává tušit dramatickou koncovku.

Závěr mají u nás v popisu práce Vojta Špelina (627) a Roman Pytlík (624). Na drahách se rozhořel boj o každou kuželku. Hosty hnala vidina obratu a naši hráči vzdorovali seč mohli. Vojta prohrál úvodní dráhu o 20 kuželek a to se v jeho duelu ukázalo jako klíčové. A tak nám cestu ke konečnému vítězství musel ukázat Roman, ale nebylo to vůbec jednoduché. Vítězíme 6:2 (3728:3678) a dlužno dodat, že podobně dramatické utkání se na našich drahách už dlouho nehrálo.

 

utkani_skk_rokycany_-_tj_valasske_mezirici_interliga