Ženy konečně zabraly, áčko v boji o titul ztrácí


02.03.2019

Dalším kolem pokračují ligové soutěže

V dalším kole mistrovských soutěží zajížděly ženy na půdu nováčka soutěže Českých Budějovic v pozici, že již potřebují bodovat. Úvod se nám vůbec nepovedl a po úvodní čtveřici prohráváme 0:2 a ztrácíme 81 kuželek. K obratu zavelela Míša Provazníková jenž společně s Danielou Pochylovou skóre po druhé čtveřici vyrovnaly a dokonce získaly 17 kuželek v náš prospěch. Závěr již patřil našim hráčkám, když Denisa Pytlíková a nejlepší hráčka utkání Terka Krákorová své duely vyhrály a stanovily konečný výsledek na 6:2 (3281:3191), čímž se posouváme na 7.místo s odstupem 5 bodů od sestupových pozic.

Naše áčko čeká slovenský dvojboj. V úvodní části nás čekal Slavoj Veľký Šariš a v boji o titul nám povinnost velela zvítězit. Bohužel tento tlak nám svazoval ruce i nohy a utkání se nám vůbec nepovedlo. Po úvodní vyrovnané čtveřici (1:1 a plus 23 kuželek pro nás) nakročili domácí k výhře v té druhé, když především Roman Pytlík měl k zisku bodu velice blízko (2:2 na dráhy a 563:562). Stav 3:1 a plus 7 kuželek pro domácí dával pro závěr ještě naději, ale k Danovi Neumannovi se Vojta Špelina příliš nepřidal, což nakonec znamená porážku 2:6 (3393:3416) a bitvu o titul již nemáme ve svých rukou.

Béčko hrálo v Teplicích v značně poslepované sestavě (3 náhradníci) a podle toho to i vypadalo. Porážka 5:3 (3228:3152) je ještě víc než lichotivá. Z tohoto výsledku mají největší radost v Aši, neboť 4 kola před koncem mají jistotu postupu do 2.ligy.

V nedělní dohrávce v Podbrezové podalo naše áčko mnohem lepší výkon než v Šariši, ale opustilo nás štěstí. Domácí nastoupili bez svého nejlepšího hráče Vilmose Zavarka a tudiž nám svitla jiskřička naděje na překvapení. Nakonec rozhodli koncovky duelů pro domácí, kteří zvítězili 6:2 (3764:3613). Pro nás může být útěchou, že první hvězdou utkání byl Honza Endršt (658). Pro nás to znamená pokles v tabulce na 5.místo (v rámci ČR 3.místo) se ztrátou 3 bodů na Českou Třebovou a vidina titulu se pomalu rozplývá.