Z popela k vítězství


25.03.2024

Naše účinkování ve Sdruženém přeboru Plzeňska v letošní sezóně se pomalu chýlí ke konci. Poslední utkání na soupeřových drahách absolvujeme v Plzni na Slavoji. Soupeřem nám je tamní céčko, jenž okupuje poslední příčku tabulky. Pro nás je to výzva přerušit černou sérii bez vítězství, která už se načetla na čtyři zápasy.

Úvod utkání obstaralo rodinné duo Honza Beníšek (475) a Matěj Beníšek (454) a úvod to byl doslova tristní. Honza prospal celou první polovinu a přestože v té druhé byl o malinko lepším hráčem k bodu bylo daleko. Matěj vyhrál první dráhu, ale to bylo z jeho strany všechno. Po první třetině tak prohráváme 0:2 s mankem 61 kuželek.

Před nelehkým úkolem stáli v prostřední části Michal Pilař (553) a Andrea Pytlíková (481). Srovnat pokud možno skóre a stáhnout ztrátu v počtu poražených kuželek. Dlužno dodat, že se jim povedlo nakonec oboje. Michal předvedl výkon jaký od něj očekáváme a Andrejka sice nepokořila opět pětistovku, nicméně předvedla skvělé tři vyrovnané dráhy, které na zisk bodu stačily. Před závěrem tak tu máme skóre 2:2, ale na našem displeji svítí o 32 kuželek víc.

V závěru zpečetil naše vítězství Jirka Vavřička (581), když předvedl výkon, který měl ligové parametry a na pouhou jednu kuželku se přiblížil k svému osobnímu rekordu. Petr Bohuslav (497) zůstal na štítě nejlepšího hráče domácích. Vítězíme 5:3 (3041:2944) a po čtyřech porážkách si konečně vychutnáváme pocit vítězství.

 

tj_slavoj_plzen_c-skk_rokycany_d_25.3.2024