Vydařená generálka s otazníkem


03.12.2022

V závěrečném utkání podzimní části interligy jsme hostili geograficky nejbližšího soupeře Slavoj Praha. Utkání se dalo pojmout jako generálka na odvetné utkání Ligy mistrů se Zadarem.

V úvodní čtveřici nastoupili Honza Endršt (640) a Radek Hejhal (629) a na drahách se strhla velkolepá bitva o každou kuželku. Vedení 2:0 o 44 kuželek jsme si museli náležitě vážit.

Prostřední část se svoji dramatičností vyrovnala té úvodní, akorát se kvalitativně hrálo o level níž. My jsme zásluhou Míry Šnejdara (613) získali třetí bod, zatímco Vojta Špelina (568) se o lepší výsledek připravil příliš velkým množství chyb. Před závěrem vedeme 3:1 s převahou 35 kuželek.

Nástup do závěrečné části v podstatě rozhodl o osudu utkání, neboť na první dráze jsme zvýšili náskok na 80 kuželek a to při kvalitě obou týmů je prakticky neřešitelné. Hosté se sice ještě pokusili o zvrat střídáním, ale Michal Jirouš (627) komplikace nepřipustil. A když se nakonec Michal Bučko (623) rozešel s Jardou Hažvou smírně vítězíme zaslouženě 6,5:1,5 (3701:3588). Generálka na odvetu se Zadarem se vydařila, ale stále tam svítí jeden otazník.

 

utkani_skk_rokycany_-_kk_slavoj_praha_interliga