Vítězné loučení


28.03.2024

Dnešním dnem definitivně uzavřeme naše účinkování ve Sdruženém přeboru Plzeňska. Našim posledním soupeřem je TJ Dobřany C, jenž se pohybují v popředí tabulky. Na podzim jsme na drahách soupeře vysoko prohráli a i v dnešním utkání je náš soupeř vysokým favoritem, přesto rozhodně neprodáme svoji kůži lacino.

Utkání zahajujeme podle etiky dámskou dvojicí Andrea Pytlíková (483) a Alena Nekulová (460) a úvod nebyl vůbec špatný. Naneštěstí soupeři od druhé dráhy převzali iniciativu a přestože se děvčata snažila na zkušenější protivníky nakonec neměly. Po první třetině prohráváme 0:2 s mankem 76 kuželek.

Prostřední část už byla podle našeho gusta, když Honza Beníšek (514) i Michal Pilař (498) po velkém boji své duely vyhráli, čímž srovnali průběžný stav na 2:2, ale stále ztrácíme 66 kuželek.

Závěr utkání však postrádal jakýkoliv náboj, neboť hosté přijeli jen s pěti hráči. Přesto se jeden významný milník zrodil. Svůj osobní rekord si vytvořil Jirka Vavřička (593), naproti tomu zraněného Petra Bohuslava (484) vystřídal Matěj Beníšek, ale ani to na soupeře nestačilo. Vítězíme 5:3 (3032:2532) a v konečném účtování jsme obsadili 5. místo.

Při hodnocení sezóny si musíme připustit, že družstvo zaznamenalo menší výkonnostní propad, který však byl způsoben výrazným oslabením. Do družstva tak přišli čtyři zbrusu noví hráči, kteří získávali postupně zkušenosti a v průběhu sezóny předváděli velice slušné výkony. Výraznou devízou bylo vytvoření skvělé party přesně v duchu filosofie, že sport má lidi sbližovat nikoliv rozdělovat.

 

skk_rokycany_d-tj_dobrany_c_28.3.2024