Vítězná závěrečná příprava áčka


27.08.2022

Poslední oficiální přípravou našeho áčka je turnaj "O pohár starosty města" v Kamenici nad Lipou. Bohužel z původně slibovaných soupeřů (Trstena a jeden rakouský tým) zbyli pouze domácí. Startovní listinu doplnily reprezentační výběry juniorů a juniorek. Upřímně řečeno taková konfrontace pro nás není příliš vypovídající. V naší sestavě pro toto klání pochopitelně chybí čerstvý tatínek Míra Šnejdar a Michal Jirouš. Naopak se poprvé představí Vojta Špelina a o místo v áčku mohou opět zabojovat Michal Bučko a Milan Wagner.

Cestu za povinným vítězství zahájil Milan Wagner, jenž předvedl nejlepší plné (403), ale suverénně nejhorší dorážku (165), což znamenalo konečný součet 568 poražených kuželek a v této chvíli 3. příčku s odstupem 43 kuželek za reprezentačními juniory.

Napravit tento nepovedený úvod se pokusí Honza Endršt. A Honza se tohoto úkolu zhostil na výbornou, neboť všechny své soupeře zdolal rozdílem třídy. Konečný součet 618 poražených kuželek nás katapultuje do čela s náskokem 34 kuželek.

Tento náskok bude hájit, ale nejlépe navyšovat Roman Pytlík. Roman (603) střídal světlé okamžiky s tmavými a přesto se mu podařilo navýšit náš náskok na 92 kuželek. Šest chyb na hráče jeho kvalit je však víc než dost.

V nastolené cestě hodlá pokračovat Radek Hejhal. Radek (586) po tristní první polovině (266) od 80 hodu zabral a nakonec celou čtveřici vyhrál a navýšil náš náskok na 99 kuželek. Přesto není důvod k jásotu.

Předposledním článkem naší dnešní sestavy je Michal Bučko. Michal (595) podal spolehlivý a téměř bezchybný výkon, čímž si velmi hlasitě řekl o nominaci na úvodní interligový duel. Svým výkonem prakticky rozhodl o našem vítězství, neboť náš náskok před závěrečnou čtveřicí je 104 kuželek.

Závěr má v rukou Vojta Špelina. Vojta (575) už jen kontroloval konečné vítězství, ale jeho hra měla do ideálu daleko, přesto i on svoji rundu vyhrál. Celkově v turnaji vítězíme celkovým součtem 3542 poražených kuželek před reprezentací juniorů (3407) a domácím Slovanem Kamenice nad Lipou (3342), ale do úvodního utkání doma se Sokolem Husovice musíme výrazně přidat.