Vítězná tečka


13.04.2024

V posledním utkání sezony hostíme našeho nejbližšího souseda v tabulce KK Kosmonosy. Vzhledem k bodovým rozdílům v tomto duelu prakticky o nic nejde, ale alespoň bychom rádi přerušili čtyřzápasovou sérii bez vítězství.

Do úvodní čtveřice nastupují Pája Honsa (605) a Libor Bureš (569). Pája s náhradníkem soupeře neměl zrovna moc práce, naproti tomu Libor i přes solidní výkon na nejlepšího hráče utkání nestačil. Po první třetině tak máme vyrovnaný stav a my 23 kuželek k dobru.

Prostřední část výrazně naklonila misky vah na naši stranu. Zasloužili se o to Petr Fara (538) a Martin Prokůpek (587) jenž své duely vyhráli, čímž stanovili průběžný stav na 3:1 s převahou 61 kuželek.

V závěru se děly neskutečné věci. Hosté se nehodlali s průběžným stavem smířit a do poslední čtveřice nastoupili s neuvěřitelnou energií. Během jedné dráhy umazali z našeho náskoku 36 kuželek. Naštěstí včas zareagoval Roman Pytlík (580) a dvěmi vítěznými dráhami nápor soupeře mírně otupil. Před poslední dráhou činil náš náskok 50 kuželek a zdálo se, že si pohodlně dokráčíme k vítězství. Opak byl pravdou. Soupeř chytil druhý dech a i s přispěním kolapsu Tomáše Havla (524) v poslední dorážce (6 chyb) se na drahách rozpoutalo peklo. Nakonec z našeho náskoku zbylo pouho pouhých 8 kuželek, které rozhodly o tom, že oba body zůstanou doma. Vítězíme 6:2 (3403:3395) a udělali jsme vítěznou tečku za veleúspěšnou sezónou, kterou symbolizuje konečná 4. příčka.

 

skk_rokycany_b-kk_kosmonosy__13.4.2024