Vítězná sobota


16.11.2019

9.kolo ligových soutěží 

Dalším kolem pokračovaly ligové soutěže družstev a všichni naši zástupci měli výhodu domácího prostředí.

Úvod programu obstaraly jako obvykle ženy, které hostily poslední tým tabulky KK Konstruktiva Praha. Našim děvčatům se v posledních zápasech příliš nedařilo a pod tímto dojmem odehrály i toto utkání. Průběh utkání byl velice vyrovnaný, ale hostující hráčky překvapivě tahaly za delší část provazu. Až v závěru se nám podařilo odpor soupeřek zlomit a dotáhnout utkání do konečného vítězství 5:3 (3304:3199), když první hvězdou utkání se stala Lenka Findejsová (587), které skvěle sekundovala Terka Krákorová (584). Vítězství nás posunulo na 7.místo v tabulce s kontaktem s první polovinou tabulky.

Hlavním bodem sobotního programu byl interligový duel našeho áčka se Sokolem Luhačovice. Oba týmy se nacházejí ve zcela odlišném rozpoložení, zatímco našim hráčům se letos vcelku daří, hostující hráči jsou na opačném pólu tabulky. V úvodní čtveřici nastoupili Honza Endršt a Míra Šnejdar. Oba naši hráči se rozjížděli pozvolna, aby na konci slavili dílčí výhry a stanovili tak průběžný stav na 2:0 a plus 45 kuželek pro nás.

Jestli v první čtveřici měli naši hráči slabší rozjezd, tak v té druhé do toho oba vlétli jak uragán, kdy Roman Pytlík předvedl první dráhu 170 a Michal Jirouš dokonce 192. Michal ve své spanilé jízdě pokračoval i na dalších drahách a zastavil se na čísle 685 poražených kuželek, což byl nejen výkon dne, ale i celého interligového kola. Roman mu sekundoval o poznání skromněji, ale i on bere bod a tak před závěrem vedeme 4:0 a k dobru máme 165 kuželek.

Závěr prakticky rozhodnutého utkání obstarali Vojta Špelina a Dan Neumann. Jedinou tajenku bylo nutné vyřešit a to zda hostům zazpívá na cestu nepopulární kanár či ne. Nakonec byly této potupy ušetřeny, ale to nic nemění na našem pohodovém vítězství 6:2 (3746:3595).

Závěr dnešního programu patřil béčku, jenž hostilo soupeře ze středu tabulky Teplice Letná. Naše rezerva potřebuje body jako sůl a s touto vidinou od počátku do souboje šla. Po velmi dobrém kolektivním výkonu vítězíme 7:1 (3491:3281) a dovršujeme vítězný hattrick. První hvězdou utkání byl Láďa Urban (608), ale absolutorium zaslouží všichni hráči.